Camí a la República és la marxa a peu que inicià l’activista de l’Aldea, Rai López Calvet, el passat 24 de març a Cervera de la Marenda i que avui acaba d’arribar a París després de caminar 1000 quilòmetres, amb l’esperança de culminar-la el dia 26 d’abril quan arribi a Waterloo per ser rebut pel president Puigdemont.

Segons informava fa poc el mateix Rai per twitter quan estava a punt d’arribar a París, aquest és un dels dies més esperats en el “Camí a la República”. Segons relatava ple de nervis, emoció i orgull, és un gran honor dedicar el moment a la llibertat dels presos polítics i exiliats, a exigir el reconeixement del dret a l’autodeterminació del poble català i també aprofitarà per retre un homenatge a Notre Dame.

El recorregut total de més de 1200 km està dividit en 35 trams, i quan arribi a Waterloo espera ser rebut pel president Puigdemont i els polítics a l’exili. Podeu consultar l‘itinerari detallat aquí.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Durant tot el recorregut es recolliran signatures de suport al manifest on s’especifiquen les dues peticions que es faran arribar al Parlament Europeu que reproduïm a continuació i que es poden descarregar des de la web.

Durant la marxa, Rai López durà una de les urnes del 1r d’octubre on es podran dipositar les adhesions rebudes i on espera que hi dipositi la seva adhesió el president Puigdemont quan es trobin el dia 26 d’abril a Waterloo. Allí esperen ser rebuts pel president Carles Puigdemont i els polítics exiliats per tal de traslladar-los tot el seu suport.

Un cop rebuts pel president, la columna partirà cap al Parlament Europeu, on s’ubicaran indefinidament fins que es compleixin les dues demandes de la reivindicació:

  • la implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa), i
  • la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

Qui vulgui col·laborar en el patrocini de la iniciativa pot fer-ho a través de la Caixa Solidària i del Bizum al: +34 643 90 18 93.