image_pdfimage_print

Camí a la República és la marxa a peu que inicià l’activista de l’Aldea, Rai López Calvet, el passat 24 de març a Cervera de la Marenda i que avui acaba d’arribar a París després de caminar 1000 quilòmetres, amb l’esperança de culminar-la el dia 26 d’abril quan arribi a Waterloo per ser rebut pel president Puigdemont.

Segons informava fa poc el mateix Rai per twitter quan estava a punt d’arribar a París, aquest és un dels dies més esperats en el “Camí a la República”. Segons relatava ple de nervis, emoció i orgull, és un gran honor dedicar el moment a la llibertat dels presos polítics i exiliats, a exigir el reconeixement del dret a l’autodeterminació del poble català i també aprofitarà per retre un homenatge a Notre Dame.

El recorregut total de més de 1200 km està dividit en 35 trams, i quan arribi a Waterloo espera ser rebut pel president Puigdemont i els polítics a l’exili. Podeu consultar l‘itinerari detallat aquí.

Publicitat
Publicitat

Durant tot el recorregut es recolliran signatures de suport al manifest on s’especifiquen les dues peticions que es faran arribar al Parlament Europeu que reproduïm a continuació i que es poden descarregar des de la web.

Durant la marxa, Rai López durà una de les urnes del 1r d’octubre on es podran dipositar les adhesions rebudes i on espera que hi dipositi la seva adhesió el president Puigdemont quan es trobin el dia 26 d’abril a Waterloo. Allí esperen ser rebuts pel president Carles Puigdemont i els polítics exiliats per tal de traslladar-los tot el seu suport.

Un cop rebuts pel president, la columna partirà cap al Parlament Europeu, on s’ubicaran indefinidament fins que es compleixin les dues demandes de la reivindicació:

  • la implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa), i
  • la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

Qui vulgui col·laborar en el patrocini de la iniciativa pot fer-ho a través de la Caixa Solidària i del Bizum al: +34 643 90 18 93.