image_pdfimage_print

Primàries Catalunya, que engloba totes les candidatures sorgides dels processos de primàries i participatius que s’han realitzat a tot el territori amb la col·laboració entre d’altres de l’Assemblea Nacional, ha respost al comunicat d’aquesta entitat on demanava una sèrie de compromisos que havien d’assumir les candidatures independentistes que es presentessin a les eleccions municipals si és que volien rebre el suport de l’ANC.

Primàries Catalunya en el seu propi comunicat ha fet seus públicament tots els punts que demanava ANC. A continuació us el reproduïm complet:

“Primàries Catalunya celebra i recull els compromisos independentistes de l’ANC exposats en el seu comunicat sobre les eleccions municipals 2019 i fa una nova crida a tots els partits que es declaren independentistes a treballar aquests compromisos amb una unitat d’agenda concreta i efectiva, i no amb una unitat que mai abasta més enllà d’eslògans i posicions en llistes.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Primàries Catalunya sorgida com la combinació de sinergies entre diferents organitzacions, entre elles l’ANC, per fer possible un mecanisme de confecció de llistes electorals basada en la participació i transparència, assumeix tots els compromisos que l’ANC detalla en el seu comunicat amb intenció de desenvolupar-los un cop dins les institucions. Les llistes Primàries Catalunya repartides arreu del país, recullen el mandat del 1oct i declaren la seva total disposició a dur-lo a terme des dels consistoris municipals.
Volem doncs, des de Primàries Catalunya subratllar públicament la nostra total coincidència amb l’ANC i els objectius de regeneració política i efectivitat de la independència guanyada sostingudament en les urnes.

Sobre el suport electoral de l’ANC a totes les opcions independentistes:

Entenem que és el resultat natural tenint present les diferents militàncies i ideologies dins la pròpia organització. Tanmateix, no podem sinó remarcar que si la resta de partits no són dins les llistes de primàries és precisament perquè no han cregut que l’aposta de promocionar mecanismes de participació oberta i transparència de l’ANC fos encertada o oportuna, i han preferit mantenir el dirigisme de les cúpules. Per tant, i encara que l’ANC legítimament i en coherència amb el que sempre va anunciar que és que no demanarà el vot per cap llista electoral en concret, les llistes de Primàries Catalunya són la realitat pràctica de la valenta aposta de l’ANC.”

Per la seva banda Barcelona és Capital – Primàries, que també està inclosa a Primàries Catalunya i que encapçala Jordi Graupera, ha fet el seu propi comunicat acceptant també totes les premisses. El podeu llegir aquí

1 COMENTARI

  1. Catalunya no necessita mes partits politics, necessitem que els que hi ha ara es posin d acord, tots a una com al referendum.

    Ja tenim prou opcions per votar, referendum pactat o via unilateral, esquerra i dreta i centre, tenim prous partits politics, les primaries unicament afegeixen mes complexitat i mes actors al problema de la unitat, recurssos i vots dividits per no canviar res. La capacitat d un ajuntament per a passar lleis cap a la via de la independencia es molt limitada, legislant a on posem els pipicans o quants hotels podem construir al poble no sembla el cop de gracia cap a la Republica.

    Es al Parlament catala a on es poden passar lleis que posin contra les cordes al govern espanyol, no pas als Ajuntaments, si be tot ajuda, la capacitat d un ajuntament es limitada i les primaries poden aconsseguir disminuir un o dos regidors independentistes menys fonamentals per a l alcaldia. A qui no li agradi ERC que voti JxCat o CUP.

Comments are closed.