Una dona forta i ferma

image_pdfimage_print

Qui és Montserrat Bassa? D’entrada diria que és una dona forta, ferma, solidària, compromesa i sacrificada; la tirallonga d’adjectius no s’acaba aquí. Doncs bé, Monserrat Bassa i Coll és una persona catalana, que viu a l’Alt Empordà, i que és la germana de Dolors Bassa, la presonera política, exconsellera i exdirigent de la UGT de Girona que va passar una llarga temporada a la presó figuerenca de Puig de les Basses i que, actualment, es troba a “la garjola” d’Alcalà-Meco sent jutjada al Tribunal Suprem, a la capital de l’altiplà castellà.

En aquests darrers divuit mesos (més o menys) la vida de les germanes Bassa ha canviat molt. La Dolors ha perdut la seva llibertat per defensar unes determinades idees polítiques i la Montserrat ha hagut d’habituar-se a una nova situació. S’ha vist obligada, per solidaritat familiar, a prendre consciència política i posar-se a primera línia del combat cívic i polític davant d’una detenció, acusacions d’un judici —el de la seva germana— que és una veritable infàmia, tal com molt bé va definir l’eurodiputat francès dels verds José Bové fa unes setmanes en el programa de TV3 FAQS, on amb molt bon criteri, va dir que aquest judici és una mena de “construcció” totalment falsificada com a l’antiga Unió Soviètica, quan es jutjaven dissidents polítics.

Montserrat Bassa és una dona consistent (moralment parlant), un exemple magnífic de voluntat humana de sacrifici i fortalesa d’esperit que es compromet en quelcom que avui en dia no és gaire net, la política, però que en el cas de la Montserrat és com una mena de restauració de la dignitat política. Monserrat Bassa no amaga el seu sentiment d’indignació envers el que li està succeint a la germana; la recordo molt bé fa uns mesos en un “sopar groc” solidari al Pa Volador, a Vilatenim, al terme de Figueres, i molts dimarts, abans que la Dolors fos traslladada a Alcalà-Meco a primera línia expressant uns sentiments nobles d’indignació a l’esplanada davant de la presó de Puig de les Basses. La Montserrat Bassa ha fet el pas. La Montserrat Bassa ha donat un gran exemple d’humanisme polític i sacrifici humà. Ara cal que el poble, la gent de les comarques gironines i de tot Catalunya, també sigui molt valenta.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets