El 1r octubre va ser el Referèndum i el 27 d’octubre la DUI

image_pdfimage_print

Van passant els mesos i sembla que hom vol oblidar del tot el mandat del 1r d’octubre i la DUI del 27, refrendat a les urnes il·legals del 21D que foren imposades pel cop d’estat feixista del 155.

Si repassem la història, veurem com els pobles que es proclamen independents lluiten per consolidar l’autodeterminació o s’exilien per continuar el combat, poden caure presoners però mai s’entreguen indignament als tribunals enemics, tot esperant-ne clemència.

Ens diuen que cal ser més, i que cal estimar els enemics, com aquells que cridaven a la pau els anys quaranta, mentre Hitler avançava imparable pels camps d’Europa. I jo em pregunto, per què alguns dels nostres polítics estan fent aquestes observacions? Per què es van entregar? El feixisme se’l combat. Les polítiques tèbies o autonomistes per part de líders polítics, encara que estiguin empresonats, no poden pas ser el camí a seguir, ja que ser a la presó és només un efecte col·lateral de la lluita d’alliberament i no pas cap patent de cors per dirigir res.

Publicitat

Dit això, cal forjar una estratègia conjunta que passi per la investidura del M.H. president Puigdemont i acabi amb la covardia política de porucs que fan de l’allargament inútil de l’autonomisme un modus vivendi.

És vital la unitat d’acció de l’independentisme, sobretot ANC, CDR i partits clarament favorables a la DUI feta el 27 d’octubre de 2017 i proclamada al Parlament, per tal de fer el primer pas que ha de ser la publicació al DOGC de la DUI i posteriorment la restitució del M.H. president Puigdemont com a únic representant a la Generalitat per ser el candidat votat majoritàriament pel poble català el 21D. Recuperem el control del territori i per tant la unitat del 3 d’octubre i apartem de les conselleries els polítics porucs tot exigint llur dimissió.

Cap pacte amb l’Estat veí sobre cap referèndum no és necessari, car el referèndum ja el vàrem fer el 1r d’octubre, ara cal aixecar els resultats aconseguits a les urnes. Només la via unilateral porta a la llibertat, la resta és allargar l’agonia autonòmica, fet que fa palès que les municipals només les podem acceptar com a plataformes de recuperació de poder municipal per consolidar la República proclamada.