Constituents per la República
Constituents per la República
image_pdfimage_print

Constituents per la ruptura (CxR) apostem per una candidatura de l’esquerra rupturista per les eleccions generals de l’Estat espanyol el 28 d’abril. Nosaltres apostàvem per una confluència que tingués la CUP com a eix vertebrador d’una candidatura el més àmplia possible on estiguéssim CxR i la resta d’organitzacions de la candidatura actual CUP-CC al Parlament de Catalunya, tot sumant altres sensibilitats com Som Alternativa o Procés Constituent. La decisió de la CUP de no presentar-se no és una bona notícia per nosaltres però l’entenem i la respectem.

Els motius pels quals CxR vol participar i impulsar una candidatura rupturista d’esquerres no han canviat. Fins ara, el Règim del 78 hereu del franquisme ha aprofitat l’aparent desinterès d’una part important de la societat catalana en les eleccions al Parlament espanyol (on només vota la meitat de l’independentisme) i ha tingut la complicitat de la majoria dels diputats catalans que, o bé representaven opcions reformistes properes a un dels partits del règim (els comuns) o bé formaven part de l’eix reaccionari que ha aplicat l’article 155 contra Catalunya. Però ara la lluita contra l’estat mafiós sorgit de la Transició (o restauració borbònica) ha de jugar-se també en el seu camp i amb totes les nostres forces: ni un vot independentista ha de perdre’s en aquesta batalla per aconseguir que la majoria dels diputats enviats a les Corts siguin clarament republicans i rupturistes. Aspirem a convèncer els abstencionistes i a tots els matisos del republicanisme que el 28 A no ens podem quedar a casa.

Els partits del règim, PP, PSOE, C’s i VOX guanyaran certament les eleccions sense problemes. Tanmateix, la presència rupturista i d’esquerres al Parlament espanyol ha de tenir per objectiu teixir aliances que facin impossible o dificultin la governabilitat d’Espanya, que mostrin els seus ciutadans la veritable naturalesa del règim, que tenim un enemic comú i que només la fi del règim ens permetrà avançar a tots els pobles de l’estat espanyol per la via de la radicalitat democràtica i el dret a l’autodeterminació.

Publicitat

És per això que no renunciem a la lluita per bastir aquesta candidatura i fem una crida en aquest sentit a tots aquells que han mostrat públicament el seu desig de donar la batalla a Madrid: Poble Lliure, Som Alternativa, Procés Constituent, Pirates o Lluita Internacionalista entre d’altres.