image_pdfimage_print

Amb el 100% d’escrutini USTEC-STEs (IAC) torna a ser, una vegada més, el sindicat majoritari de l’ensenyament públic de Catalunya. Ha obtingut el 43% de suport electoral, amb un destacable increment de gairebé 4.000 vots absoluts en un context d’increment de la participació de prop de 8 punts. La victòria ha tingut lloc a tots els Serveis Territorials.

Això suposa un increment de 151 a 162 delegats. Per la seva banda, la Intersindical-CSC entra amb força també amb 47 delegats. La suma amb la USTEC supera de llarg la resta de forces sindicals, en concret aquelles d’obediència espanyola com UGT o CCOO, que baixen.

Al cos dels Mossos també s’han fet les eleccions sindicals, hi ha guanyat USPAC amb 2.191 vots i ha obtingut representació per primera vegada el SEGCAT, de caràcter netament independentista, amb 527 vots i un conseller.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Tots aquests consellers formaran part del Consell de Policia de Catalunya, amb 16 representants. El Consell és qui presenta propostes sobre la gestió de personal del cos, intervé en els conflictes col·lectius, emet informes previs sobre projectes de disposicions de caràcter general, fa mocions i consultes, i influeix en les condicions del servei dels funcionaris.