image_pdfimage_print

El partit republicà ha anunciat que el president del partit, Oriol Junqueras, encapçalarà totes les eleccions mentre duri la repressió de l’Estat espanyol.

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha anunciat que el president del partit, Oriol Junqueras, serà el cap de llista de totes les eleccions mentre segueixi la situació de repressió sobre el moviment independentista i els seus líders. Això implica, doncs, que Junqueras encapçalarà la llista dels republicans a les eleccions del 28 d’abril al Congrés dels Diputats.

Vilalta ha explicat aquest dijous tarda en roda de premsa, que “en un context en el qual es vol limitar la democràcia, es persegueixen les urnes i es criminalitza la capacitat de decisió de la ciutadania sobre el seu futur, Esquerra creu que la resposta ha de ser més democràcia”. Segons la portaveu republicana, presentar Oriol Junqueras de cap de llista “és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic, la repressió de l’Estat espanyol i, a la vegada, de reivindicar els drets polítics i les llibertats de tots els presos i preses polítiques i exiliats”.

Publicitat
Publicitat

Per altra banda, Vilalta ha anunciat que Gabriel Rufián formarà part de la candidatura i “serà la cara visible al carrer i als actes”.