image_pdfimage_print

Adic per la República té implantació a Catalunya i l’Aran. I neix com un col·lectiu de personal de les administracions públiques d’aquest àmbit territorial sota el lema «Obeïm el mandat de l’1 d’octubre». Un mandat democràtic que no té una expressió clara des del Govern i que per tant, el seu exercici, dins un sistema jerarquitzat i de dret, queda molt limitat.

Hi ha una reflexió crítica sobre com el govern i els alts càrrecs es van comportar sota l’esguard de les autoritats espanyoles del 155. Una experiència dura però de col·laboracionisme, passivitat i manca d’iniciativa que va existir, en diferents graus i temptatives.

El referèndum d’autodeterminació no pot deixar ningú tranquil i tot el que necessiten els catalans sempre hauria d’estar d’acord amb aquell mandat, es va concloure, com una síntesi del debat celebrat a Girona, en la presentació pública d’aquesta plataforma.

Publicitat
Publicitat

De fons hi ha la pantalla de la repressió policial i administrativa, que no sempre acaba en els jutjats, en un primer lloc, i també òbviament la que acaba als tribunals amb tot el que té de perill pels llocs de treball.

Moltes propostes amb funcionaris implicats han estat paralitzades per por que uns lleus antecedents penals perjudiquessin la carrera administrativa o simplement suposessin l’expulsió per mitjà d’un expedient administratiu.

Per tot plegat, els presents van acordar aprofundir en aquest debat per buscar, de forma proactiva i intel·ligent, propostes d’actuació amb prou marge d’acció com per permetre avançar en l’aplicació del que és la voluntat majoritària dels catalans: l’autodeterminació com a dret nacional i dret humà.

Adic és un acrònim d’associació per a la defensa de les institucions catalanes que agrupa treballadors que fan accions imaginatives de sensibilització republicana, reivindicació nacional i apologia dels drets humans.