Roda de premsa de la Intersindical per anunciar la vaga del 7 febrer
Roda de premsa de la Intersindical per anunciar la vaga del 7 febrer
image_pdfimage_print

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC el dia 7 de febrer i que es volia fer coincidir amb el judici als presos polítics, serà el proper dijous, 21 de febrer. Així ho ha fet públic en un tuit aquest dilluns el sindicat republicà.

El sindicat crida a fer d’aquest dia una jornada massiva de mobilització pels drets socials i laborals. Després dels nombrosos suports sindicals, socials i polítics rebuts els darrers dies, ha explicat via Twitter que canviar la data permet coordinar millor les accions i convocatòries amb tota la transversalitat d’actors que secunden la convocatòria.

El lema de la vaga és “Sense drets no hi ha llibertat” i coincidirà amb els set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP que ara Pedro Sánchez es nega a derogar, segons denuncia la Intersindical-CSC. Els motius de la vaga són precisament reclamar que el govern espanyol tiri enrere completament aquesta flagrant retallada de drets laborals que ha aprofundit en la precarietat als centres de treball, així com el sindicat vol reivindicar un salari mínim català de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials del Parlament tombades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats de treball entre homes i dones, i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes.

Publicitat
Publicitat

La vaga del 21 de febrer la secunden també la Ustec, CGT-Ensenyament, Sindicalistes per la República, les Adics, el SEPC, el Sindicat d’Estudiants, Universitats per la República i les principals entitats i partits sobiranistes.