Primera assemblea d'Units per la Independència al CIEMEN | Units per la Independència
Primera assemblea d'Units per la Independència al CIEMEN | Units per la Independència
image_pdfimage_print

Unitat per la Independència és un moviment que acaba de néixer, creat per aconseguir la independència de Catalunya. Ahir diumenge 27 de gener va tenir lloc a Barcelona la primera reunió dels impulsors amb els seguidors que van poder assistir-hi, que han estat al voltant d’una trentena, tot i que a Facebook tenen més d’un miler de seguidors, i per Twitter més de tres mil.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada a través de les xarxes, sobretot de Twitter, des d’on dos dels organitzadors són més actius, es tracta d’Isabel Castro i Carles Santacruz.

Crítics amb la gestió de l’actual Govern pel que fa a portar el país cap a l’emancipació nacional, han decidit d’empènyer des de baix i forçar els actuals càrrecs polítics a actuar, o bé a posar-ne uns altres.

Publicitat
Publicitat

A l’acte s’ha parlat de com els polítics, ja des d’abans de la data fixada per al referèndum, intentaven desmobilitzar la gent i deixar-ho tot en una simple mobilització. Aquesta actitud s’ha incrementat durant el darrer any, socialitzant la culpa i el sentiment d’impotència, fins al punt que han fet creure a molta gent que no són capaços d’enfrontar-se amb l’Estat.

La conclusió és que per aconseguir l’objectiu que persegueix l’independentisme cal un canvi de mentalitat que implica apoderar-se per prendre decisions, a vegades difícils. També cal apropiar-se del monopoli de la violència (o de la força, per donar-li un sentit menys bèl·lic), si realment es vol ser un estat lliure. El moviment de Primàries per Catalunya —que ja ha triat la llista de Barcelona que anirà a les eleccions municipals i que estan en procés en altres ciutats del país— se’l reconeix com útil i necessari per a la regeneració política.

Aquesta assemblea ha estat una primera presa de contacte per més endavant fer una assemblea constituent, però s’ha pogut parlar ja d’una primera iniciativa que es vol portar endavant: presentar a tràmit una ILP per tal que el Parlament aprovi la Declaració d’independència que van signar.

1 COMENTARI

Comments are closed.