image_pdfimage_print

Des de fa uns anys el dia 26 de gener se celebra la Diada del soldat català. La Societat d’Estudis Militars entre altres associacions estan instaurant la tradició de fer aquesta commemoració anualment.

Enguany, el mateix dissabte 26 de gener, a la posta de sol, al Fossat de Santa Helena del Castell de Montjuïc es commemorarà la batalla de 1641, i s’homenatjarà a tots els que han donat la vida per Catalunya. Gaudirem de la presència dels ‘reenactors’ dels grups Miquelets de Catalunya (Guerra de Successió), i Regiment Pirinenc Núm.1 (Guerra Civil Espanyola).

Així mateix, en aquest marc de la diada, avui a les 12 del migdia se celebrarà un acte d’homenatge al Fossar de les Moreres amb la participació de l’associació Memorial 1714, la Coronela de Barcelona i el Regiment Pirinenc Núm.1.