image_pdfimage_print

El President de la Generalitat Carles Puigdemont ha presentat aquest dilluns un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió de la Mesa del Parlament del 9 d’octubre que els diputats suspesos pel Suprem (TS) no puguin delegar el seu vot, considerant que la Mesa va vulnerar el seus drets polítics.

El grup parlamentari JxCat ha informat que aquest recurs respon a la decisió tècnica d’impugnar qualsevol acte vinculat a la suspensió dels diputats i és també “un pas imprescindible que ha de realitzar la defensa del president per defensar els seus drets a instàncies internacionals”, en al·lusió a un possible recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans.

La decisió d’en Puigdemont ha obert noves discrepàncies entre ERC i JxCat, ja que mentre fonts de JxCat afirmen que s’havia comunicat prèviament al president de la Mesa, en Roger Torrent, l’acció judicial; ERC ho nega. I la seva portaveu Marta Vilalta, en declaracions, ha adduït que jurídicament no és imprescindible presentar el recurs per a poder accedir a instàncies internacionals i que a l’haver impugnat l’interlocutòria de Llarena no feia falta impugnar també a la Mesa. Si bé en les declaracions ha evitat polemitzar afegint que “no volem entrar en més valoracions. Seguirem fent el que hem fet fins ara, que es garantir els drets dels diputats”.

Publicitat
Publicitat

Posteriorment Elsa Artadi, portaveu del Govern i membre de JxCat, ha afirmat que “no hauria de ser en cap cas un conflicte entre socis de Govern”

1 COMENTARI

Comments are closed.