Gràcies… Continuem!

image_pdfimage_print

El cap de setmana passat es va celebrar la primera volta de les eleccions primàries per conformar una llista inequívocament independentista per a les properes eleccions municipals a Barcelona.

Com els que em llegiu habitualment aquí ja sabeu, jo era candidat en aquestes eleccions. Em plau fer-vos avinent, si no ho sabeu ja, que vaig quedar en el lloc 21è entre més de cinquanta candidats. Un lloc allunyat de l’alcaldia, però força estimulant. El primer deure, per tant, és agrair-ho al centenar de persones que van tenir l’amabilitat d’expressar-me la seva confiança donant-me el seu vot. És un repte i una responsabilitat que accepto amb molt de gust i espero estar a l’alçada.

Però això no s’ha acabat. El cap de setmana que ve hi ha una segona volta i he de tornar a demanar el vot als qui em van votar —i també als que no— . En aquest punt cal aclarir un petit malentès.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

En aquesta primera volta, el candidat més votat, en Jordi Graupera, a qui em plau felicitar públicament pel seu èxit esclatant, va obtenir el suport de més del 50% dels votants, amb la qual cosa la segona volta per determinar el cap de llista —i per tant candidat a alcalde— ja no és necessària. Aquesta és la raó per la qual alguns mitjans de comunicació han dit que no hi haurà segona volta.

Efectivament, no cal una segona volta per triar el cap de llista, però això no vol dir que no hi hagi segona volta en absolut: ben al contrari, cal determinar el lloc que finalment ocuparem a la llista definitiva els que vam superar el tall dels 36 candidats que falten per determinar. Per això dissabte i diumenge que ve, tots i totes els que ja vàreu votar a la primera i tothom que s’inscrigui fins aleshores —el cens continua obert— sou cridats novament a expressar les seves preferències. Aquesta vegada, en lloc de només dos noms se’n poden votar fins a dotze, de manera que cada votant pot triar fins a un terç de la llista encara no definida. Serà per a mi un honor si el meu nom és entre els que trieu.

Torno a demanar el vostre suport, tot i que les circumstàncies no són gaire adients per fer-ho. Una sola setmana de campanya, amb el xou ministerial que es prepara a Barcelona per divendres, amb tot el que implicarà, no són les millors condicions per demanar el vot ni per exercir-lo. Tanmateix, la democràcia sempre triomfa i estic convençut que l’esperit cívic i democràtic dels barcelonins superarà totes les adversitats alhora que donarà la resposta adequada —contundent, però pacífica, sense caure en el parany que ens tenen preparat— a la provocació de divendres.

Ja sabeu quin és el meu pensament, tant si heu tingut oportunitat de sentir-me en algun dels actes electorals, com llegint els articles que l’Unilateral té l’amabilitat de publicar-me o també entrant al meu blog, seguint-me a Facebook (jbfonollosa) o al twitter (@jbfonollosa). Com més persones m’hagin confiat el seu vot, més amunt estaré a la llista definitiva, i per tant més representada estarà en la candidatura de les Primàries aquesta manera de ser, de pensar i de veure les coses.

Gràcies, doncs, i endavant, que això no s’ha acabat. Seguim!