image_pdfimage_print

Pirates de Catalunya ha enunciat mitjançant un comunicat en el seu web, que es presentarà a les eleccions europees de 2019 amb una llista àmplia i oberta a persones, organitzacions i col·lectius que vulguin sumar-s’hi.

Així ho ha anunciat la formació política, que forma part d’un moviment que compta amb presència a més de 40 països, la meitat, entre els 28 països de la Unió Europea, i que segons el comunicat, considera que “les institucions europees i la pròpia Unió han de ser reconstruïdes des d’un enfocament de les persones i els seus drets com la participació ciutadana, la transparència i el dret d’autodeterminació dels pobles”.

Els pirates afirmen que un alt percentatge de la legislació nacional es fa a Brussel·les, pel que consideren que cal ser-hi i presentar batalla als intents de sotmetre la voluntat popular als interessos dels mercats, com els tractats de lliure mercat o la presència de milers de lobbies al Parlament Europeu.

Publicitat
Publicitat

El moviment pirata europeu, englobat en l’organització dels Pirates Europeus, ha estat elaborant durant l’últim any el Programa Electoral Europeu Comú (CEEP, Common European Election Programme, en anglès). Aquest programa electoral, basat en el programa comú que els pirates van fer per a les eleccions europees del 2014, serà adoptat per totes les candidatures als respectius països, que podran ampliar-lo amb propostes i mesures nacionals.

Així mateix, entre desembre d’enguany i febrer del 2019 se celebrarà el procés de primàries que permetrà confeccionar la llista electoral. També es decidirà com podran presentar-s’hi persones independents i com assolir l’objectiu de confeccionar-la pel sistema “50 plus”, que fomenta la participació política de les dones garantint que després d’un home sempre hi ha una dona i després d’una dona el següent no necessàriament serà un home, tot complint amb els requisits de la LOREG de paritat.

Finalment, afegeixen que establiran contactes amb moviments i organitzacions socials i polítiques que vulguin concórrer sota el seu paraigua, per bastir una candidatura antirepressiva que denunciï la pèrdua de drets civils a Catalunya, a Espanya i a Europa, que reconegui el resultat del referèndum d’independència de Catalunya i sigui favorable al dret d’autodeterminació de tots els pobles i aposti per un nou sistema social “basat en la sostenibilitat i una nova relació amb la natura, la democràcia directa, el feminisme, l’antifeixisme, el republicanisme, una economia basada en la cooperació i no en l’especulació, la neutralitat de la xarxa i la democratització de la tecnologia, la informació i la cultura”, puntals de l’ideari pirata, als quals s’afegirien aquells que la resta d’organitzacions proposin i col·lectivament s’aprovin.