Consell per la República
image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar dissabte matí des de Brussel·les que “no hi ha marxa enrere i estem disposats a tot per ser lliures”. El cap de l’Executiu va participar en l’acte de presentació del Consell per la República, al costat del president Carles Puigdemont i del Govern a l’exili. “Els catalans hem perdut la por”, va assegurat, i per això, va dit, “no hi ha marxa enrere en el camí cap a la llibertat”.

Segons el president de la Generalitat, amb l’acte que es va fer al Teatre Nacional Flamenc, “es posa en marxa la via d’acció republicana del Consell per la República”. “A l’exili som lliures, com també ho som a les presons”, va dit. En aquest sentit, Quim Torra va voler tenir paraules de reconeixement pels “companys presos en vaga de fam”, a qui va agrair “el seu coratge”, perquè va afirmar “és un gest d’esperança i una lluita pels drets dels catalans”. I va apel·lar els assistents i el poble de Catalunya a “fer d’altaveu seu” perquè “ara més que mai ens necessiten”.

En els mateixos termes es va expressar el president Carles Puigdemont, qui va deixar clar que “hem vençut la por i la repressió”. “Estem tossudament alçats, des de les presons, on els presos en vaga de fam sacsegen les consciències de tots els demòcrates del món, fins a l’exili, on hem aconseguit que Europa digui allò que la justícia espanyola no vol sentir, perquè la justícia europea també ha dit a la justícia espanyola, així no”.

Publicitat
Publicitat

Pel president Carles Puigdemont, amb l’acte a la capital belga “presentem la llavor de la tercera victòria”, després de la victòria del referèndum de l’1-O i de la victòria judicial a Europa. “Ja no podran fer res, amb nosaltres no podran, lliures de por, sense restriccions en la llibertat d’expressió i sense límit d’acció en el marc de l’estat de dret europeu“, va avisar. I va deixar clar que “el Consell per la República és un espai lliure que no depèn de ningú mes que dels ciutadans que en volgueu formar part” que“podrà fer allò que les nostres institucions no puguin fer”.

Consell executiu i assemblea de representants

El Consell, tal com va explicar el conseller Toni Comín, s’estructurarà en un consell executiu i una assemblea de representants i que treballarà en cinc grans àmbits: el polític, l’internacional, el jurídic, el cultural i el del coneixement. També van intervenir en l’acte els consellers a l’exili Clara Ponsatí i Lluís Puig.

A la presentació del Consell per la República van assistir la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret; el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; el conseller d’Educació, Josep Bargalló; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera de Cultura, Laura Borràs; diputats al Parlament de Catalunya; representants de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural i de l’Associació de Municipis per la Independència, i alguns dels 40.000 inscrits al registre del Consell per la República.