image_pdfimage_print

Tal i com va anunciar la presidenta de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), l’Elisenda Paluzie, el passat dijous, l’ANC ha presentat un manifest a favor d’una llista unitària a les eleccions europees amb el títol “A Europa, llista unitària. Volem un triomf de país”.

El manifest, que ja compta amb vora de 4.000 adhesions, s’hi llegeix que al coincidir les eleccions europees del 2019 a l’estat espanyol amb les municipals del mes de maig, hi haurà gran participació i afirma que “cal anar a Europa com a societat nacional diferenciada en el marc europeu, cal ser al màxim de visibles”.

Actualment els hi ha tres eurodiputats independentistes, en Ramon Tremosa (PDeCAT), Jordi Solé (ERC) i Josep Maria Terricabras (independent), i l’ANC considera que l’independentisme podria beneficiar-se de l’augment d’eurodiputats per l’Estat espanyol en el moment que el Regne Unit surti oficialment de la UE (de 54 a 59), i incrementar el nombre d’independentistes. I afegeix “unitat electoral no vol dir uniformitat en l’acció”.

Publicitat
Publicitat

El manifest íntegre i la recollida d’adhesions es poden realitzar en la pàgina web habilitada per l’Assemblea.

1 COMENTARI

 1. *Tsunami de 2,5 M de vots*

  Any rere any hem fet onades gegants, però ens cal culminar amb un tsunami fort, immens que mai aconseguirem amb rajolins separats o pixaradetes cadascú pel seu compte.

  L’impacte d’ *un gruix de dos milions i mig de vots en bloc*, -que més que dupliquin la llista següent-, és molt molt més fort que dues de milió i quart, per molt que diguem que van plegades i s’estimen.

  _Primer:_ tothom diu que si ho van, *que sigui cert i del tot,* que són dies d’excepció.

  _Segon:_ llistes triomfadores fan trempar i atreuen dubtosos. *_Gent crida gent;_*

  Junts i units s’eixampla la base, no pas jugant a dretes i esquerres.

  ERC no farà forat a l’esquerra radical, l’estatalista o l’antisistema i els comuns no sectaris ja vindran sols.

  ERC és menestral, petitbotigera, de la caseta i l’hortet de l’avi Macià. Que no cerqui objectius fora d’abast que malmeten l’objectiu principal. JGS

Comments are closed.