image_pdfimage_print

Constituents per la Ruptura (CxR) ha emès un comunicat aquest divendres en què explica que dona suport al Consell de la República i s’hi adhereix en el llistat d’entitats.

CxR és una associació de caràcter polític nascuda l’any 2015 com un corrent intern de Procés Constituent (PrC), el moviment social i polític impulsat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres. A la tardor d’aquell mateix any 2015, CxR es va adherir a la CUP Crida Constituent.

Segons el comunicat, la inscripció al registre d’entitats del Consell per la República s’ha decidit en una consulta interna que ha donat com a resultat i per amplíssima majoria el mandat d’inscripció. Consideren que “l’assoliment de la independència requereix ara més que mai d’una lluita oberta, constant i sobretot transversal, lliure de sectarismes”, i que el Consell per la República pot ésser aquesta nova eina per potenciar aquesta transversalitat, i afegeixen “sense abandonar la lluita diària antifeixista, antiimperialista, per l’alliberament dels presos polítics, per un procés constituent unilateral i popular”.

Publicitat
Publicitat

CxR afegeix que rebutja qualsevol temptació de retornar a l’autonomisme i que lluitaran perquè des del Consell per la República, s’unifiquin estratègies perquè surti un nou full de ruta que, respectant el mandat del primer d’octubre, “porti a consumar la República des de les premisses que sense unitat no hi ha independència i sense independència no hi ha ruptura amb el Règim del 78”. Ruptura que permeti “definir d’una vegada per totes el model de país que volem” i que, en el cas de CxR, s’inspira en els valors de la democràcia, el socialisme, el pacifisme, l’ecologisme i el feminisme com a eixos principals.

Fonts de l’entitat han manifestat que enviaran representants a Brussel·les el 8 de desembre.