Detall de les urnes utilitzades a la UAM. Font: http://cuatrocerocuatro.org/
Detall de les urnes utilitzades a la UAM. Font: http://cuatrocerocuatro.org/
image_pdfimage_print

26 són, ara per ara, les universitats de l’Estat espanyol i catalanes on plataformes d’estudiants, avalats pels rectorats corresponents, estan organitzant referèndums que qüestionen el model d’Estat espanyol: monarquia o república.

Les tres universitats catalanes que també participen en aquest referèndum són la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que realitzaran el referèndum el 4 de desembre, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que s’hi ha afegit aquest últim divendres de novembre. Les universitats ja tenen urnes i paperetes amb doble pregunta:

“Estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’estat i instaurar una república? I en cas afirmatiu: Estàs a favor de l’obertura de processos constituents per decidir quin tipus de república?”

La Universitat Autònoma de Madrid (UAM) ha estat la primera a fer el referèndum, aquest passat dijous 29 de novembre. Els resultats finals de l’UAM mostren una participació alta (gairebé el doble que per les eleccions del Consell Rector), i un resultat a favor del 83% pel canvi de model d’estat vers una república i a l’obertura de processos constituents.

Publicitat
Resultats del referèndum a la Universitat Autònoma de Madrid
Resultats del referèndum a la Universitat Autònoma de Madrid