Concentració a Madrid per denunciar que no hi ha justícia

image_pdfimage_print

L’associació catalana Clam per la Llibertat (antiga Crida per la Llibertat) estan impulsant una concentració a Madrid, el pròxim 15 de desembre a les 13 h davant el Tribunal Suprem (plaça Villa de París), per denunciar les irregularitats manifestes del poder judicial espanyol. Sota el lema NO HI HA JUSTÍCIA, s’està aplegant tot un espai social amb la intenció de fer una mobilització conjunta.

L’entitat Clam per la Llibertat explica que aquesta concentració cerca reclamar col·lectivament la llibertat de tots els presos i preses polítiques, de les persones exiliades i represaliades, conjuntament amb tots els afectats per les sentències de l’alta magistratura de la justícia espanyola, amb casos com: la Manada, el Càstor, Palma Arena, Noos, els joves d’Altsasu, sentències que vulneren la llibertat d’expressió com Valtònic, Pablo Hassel i recentment els casos dels nens robats. I altres casos que després de presentar els recursos pertinents davant el Tribunal de Justicia d’Estrasburg, finalment s’ha sentenciat a favor dels afectats, com és el cas de la Mesa del Parlament Basc, el cas del diari Egunkaria, i el cas dels joves de Girona per cremar les fotos d’un rei.

Cartell de la convocatòria "No hi ha justícia"
Cartell de la convocatòria “No hi ha justícia”

Segons el manifest que es llegeix en la pàgina web dissenyada per l’esdeveniment, els organitzadors volen “posar en evidència que la judicialització de la vida política és un mecanisme que s’aplica sistemàticament contra tota forma de discrepància política que vol ser transformadora i que pretén actuar per superar el règim del 1978”. Afegeixen que volen “denunciar que ara fa 40 anys es va instaurar una transició que pretenia blindar la monarquia, perpetuar els privilegis de les oligarquies i restringir els drets civils i polítics, tant de la ciutadania com de les diverses nacions de l’Estat espanyol.”

Publicitat
Publicitat

És també en el web No hay justicia on es pot contactar per al servei d’autocars per viatjar fins a Madrid el 15 de desembre.

2 COMENTARIS

  1. Em temo que encara anem amb el lliri a la mà i encara tenim llana al clatell.

    Cert que cal protestar, però això de plantar-se a la capital del reino és just el que vol el nacionalisme espanyol, que es reconegui la capitalitat espanyola, on les províncies han d’anar a protestar, com a punt d’inici de la resta de reconeixements (Una, Grande y libre…). És el mateix que el tímid antifranquisme que tolerava el franquisme a la revista Destino, atès que era exposada en castellà per escriptors catalans, i per tant, els catalans acceptaven que el castellà era el vehicle normal d’expressió.

    En comptes de plantar-se a Madrid, la protesta hauria de plantar-se davant la seu de la Delegación del Gobierno espanyol a BCN (atès que a Espanya tot va de la mà, política, justícia i negocis) i paralitzar el trànsit de tota la zona (per aconseguir la repercussió necessària) el temps que calgués, si calia, amb acampada inclosa.

    No sé qui promou la protesta, espero que no hi hagi implicat ningú d’ERC dins el profund gir cap a l’autonomia que ha fet durant aquest any.

  2. Permeteu suggerir als organitzadors que en comptes de protestar davant del Tribunal Suprem, que serà venut pels mitjans espanyols com un xantatge dels radicals a la justícia equànime, que es faci la manifestació davant de la Borsa de Madrid, seu de l’IBEX, i veritable origen del poder real a l’Estat. A més d’assenyalar el nucli de la podridura, la repercussió sense equívocs, àdhuc internacional, estaria assegurada.

Comments are closed.