Émilie Castanier, treballant en el vitrall de l'Oriol Junqueras
Émilie Castanier, treballant en el vitrall de l'Oriol Junqueras
image_pdfimage_print

El col·lectiu de vitrallers ha endegat un projecte artístic per tal de, segons el portaveu Gerard Balcells, “denunciar al món la situació que vivim a Catalunya des de l’1 d’octubre”. Inicialment van titular el projecte com a “Vitralls per la República” però finalment l’han presentat com a “Vitralls per la Democràcia” perquè, afegeix, “la situació del país va molt més enllà. És una acció artística de denúncia. Una bella acció de denúncia.”

El mes de maig es va fer la primera presentació del projecte a Suïssa, i fins al moment han aconseguit la col·laboració de diversos vitrallers europeus que donen suport al clam català de democràcia. Entre els vitrallers europeus, destaquen els professors i alumnes de l’École Suisse de Vitrail, la Lisa di Campli d’Holanda, el Michel Pradeilles de França. També hi participa l’Émilie Castanier de França, que treballarà en el taller d’en Gerard Balcells durant quatre mesos i que serà la responsable d’executar els vitralls de l’Oriol, la Marta i els Jordis.

Per dur a terme la creació dels vitralls han posat en marxa un Verkami, “Vitralls per la democràcia”, amb el que cerquen el finançament necessari per als materials que hi intervenen, molts en quantitat i preu; així com per a la realització d’una exposició per a la divulgació i difusió internacional.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Un cop elaborats els vitralls, que seran també els primers vitralls polítics que es fan, es pretén fer entrega d’un dels vitralls a la Defensora del Poble Europeu, a un representant de The Elders o de la Carter Foundation.

1 COMENTARI

Comments are closed.