image_pdfimage_print

Viure amb entusiasme, la creativitat en les organitzacions o el lideratge orgànic han estat algunes de les ponències del primer dia.
Avui dissabte se celebren tres sessions més, entre les quals destaca la de Xesco Espar.

El primer congrés organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) es va inaugurar ahir amb tot l’aforament del CaixaForum ple. Una primera jornada que ha servit per donar eines i estratègies innovadores als dirigents esportius del país.

La inauguració va anar a càrrec de Gerard Esteva, president de la UFEC. “Som aquí per aprendre i millorar. Hem de mirar més enllà: què fan els altres clubs, les altres federacions i la resta de països”, va destacar. En l’obertura va estar acompanyat pel Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i la diputada d’esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos.

Si no tens il·lusió, estàs mort

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

La primera classe magistral, “Viure amb entusiasme”, va anar a càrrec de Victor Küppers. “Estar trist, no somriure o no saludar quan entrem a un lloc ho veiem normal, però no ho és! Hem d’aprendre a relativitzar els problemes”, va explicar. En una llarga i amena conferència va fer émfasi en la necessitat de tenir una actitud positiva en tots els àmbits de la vida.

Albert Soler va explicar el model formatiu del FC Barcelona: La Masia 360, un cas únic en el món del futbol on el club forma persones a través de l’esport. La cultura del canvi també va tenir espai al congrés, amb Paco Noguera i Mònica Utreta que van explicar les raons per fomentar transformacions en la cultura organitzacional i les eines per aconseguir-ho.

Enric Barba va detallar com implementar processos d’innovació en les entitats a través del Design Thinking (pensar diferent). Per la seva banda, Carles Argemí va exposar les infinites possiblitats del màrqueting digital que són a l’abast de clubs i federacions; i Xavier Lamote va reptar als assistents a un autèntic procés de transforació digital en les seves organitzacions. Per acabar el primer dia, Xavier Orozco es va centrar en el lideratge orgànic basat en l’actitud, l’esforç i els valors.