image_pdfimage_print

15.000 persones, segons l’organització, foren les que es van aplegar ahir tarda, primer d’octubre, davant la presó de Lledoners, al pla dels Vinyals, Bages. Esquerra Republicana de Catalunya va organitzar l’acte per acompanyar a l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn, en el primer any de captiveri.

Les actuacions musicals van començar a les quatre de la tarda i van anar seguides de parlaments i intervencions de familiars dels presos polítics, membres del Parlament i els missatges en vídeo dels consellers exiliats Meritxell Serret i Toni Comín.

Les intervencions les va iniciar Diana Riba, parella de Raül Romeva, que va llegir una carta de l’exconseller. Cal destacar la presència d’Elisenda Alamany, diputada dels comuns, i la de David Hernàndez, exparlamentari per la CUP. També van ser llegides cartes escrites per Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

Publicitat
Publicitat

Tots les intervencions van descatar la necessitat de mantenir-se ferms davant la injusticia que supososen els empresonaments dels presos polítics, així com un clam per la Llibertat i el desig de la República Catalana.