Jordi Cuixart en un acte d'Òmnium Cultural
Jordi Cuixart en un acte d'Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

“No permetrem mai límits en la defensa de les llibertats i la democràcia, i n’assumim plenament les conseqüències”, ha assegurat Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, en una carta signada també pels tres vicepresidents, Marcel Mauri de los Ríos, Marina Llansana i Joan Vallvé, i la resta de la junta directiva. I han afegit: “Malgrat la repressió, que ningú no en tingui cap dubte: no renunciem a res, ni deixarem ningú pel camí. Òmnium Cultural continuarà sempre compromesa amb el dret a l’autodeterminació de tots els catalans”.

Quan fa un any de la declaració d’independència per part del Parlament de Catalunya, la junta directiva d’Òmnium Cultural, encapçalada pel president, Jordi Cuixart, ha comunicat: “davant d’un Estat que l’únic projecte que ofereix per a Catalunya és el de la fractura i la repressió de la dissidència, cal una República catalana que sigui sinònim de drets i llibertats per a tothom, de futur compartit” i ha afegit: “Un país nou que doni resposta a aquest 23% de conciutadans que viuen en risc d’exclusió social. (…) Reivindiquem la República per garantir la cohesió social, l’instrument que ha de permetre afrontar amb èxit els grans reptes de futur que tenim com a país”.

Avui, quan també fa un any que “l’Estat espanyol va perpetrar un atac sense precedents contra les institucions pròpies mitjançant l’aplicació il·legal de l’article 155”, l’òrgan directiu d’Òmnium Cultural ha explicat: “la deriva repressiva de l’Estat és ja inqüestionable. I es demostra dia a dia la nul·la voluntat de negociació política i l’activació de totes les institucions de l’Estat, a través de les porres o rebregant tant com faci falta el seu sistema jurídic, per defensar a ultrança la unitat d’Espanya”. I pel que fa a l’inici del judici oral: “Farem de la macrocausa penal un nou altaveu internacional que denunciï els dèficits democràtics que patim i serà palanca de transformació cap a la República”.

Publicitat
Publicitat

Cuixart, els tres vicepresidents i la resta de membres de la junta d’Òmnium han aprofitat la carta per fer una nova crida a la unitat: “Òmnium Cultural seguirà sent un espai de trobada al servei de la unitat d’acció de totes les forces sobiranistes per a traçar una estratègia compartida i uns objectius clars. La urgència del moment ho exigeix, la unitat d’acció ja no pot esperar més: reclamem a totes les forces polítiques generositat, rigor i sentit d’estat, dins la diversitat”.

Carta Òmnium 27-O