image_pdfimage_print

El president a l’exili, Carles Puigdemont, conjuntament amb el president de la Generalitat Quim Torra i el conseller a l’exili Antoni Comin, han anunciat que el Consell de la República es presentarà oficialment el 30 d’octubre al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, tres dies després del primer aniversari de la declaració de la República.

Aquesta ha estat la principal conclusió de la trobada de partits i entitats independentistes que s’ha dut a terme aquest dilluns a Waterloo. ERC, PDeCAT, JuntsxCat, Demòcrates, ANC, Òmnium, AMI i ACM hi han estat presents, se n’ha desmarcat la CUP, que considera que es tracta de “parlar d’autonomia”.

El president Puigdemont ha recordat que el nou organisme “neix sota l’aixopluc d’unes institucions recuperades després del cop d’estat del 155”. Les declaracions d’Antoni Comín s’han dirigit a defensar el Consell de la República com un dels instruments imprescindibles per a desplegar la República, i necessari per a la internacionalització del procés. El president Puigdemont presidirà l’organisme i Toni Comín en serà el responsable.

Publicitat
Publicitat