image_pdfimage_print

El dia 27 d’octubre de 2017 el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria absoluta la proposta de resolució que proclama la Constitució de la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social. La proposta va ser votada i aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc, i en aquell ple hi va haver l’absència dels 52 diputats de l’oposició constitucionalista espanyola.

El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya mai no va arribar a publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el text de Constitució de la República catalana aprovat al Parlament, com prescriu l’article 2.2 de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

És per això que aquest dissabte l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat una e-petició instant el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat de Catalunya a publicar al DOGC la Constitució de la República catalana aprovada en el Ple del Parlament de Catalunya el dia 27 d’octubre de 2017.

Publicitat
Publicitat

Una e-petició és una petició que els ciutadans, en exercici del dret de petició individual o col·lectiva, fan per mitjans electrònics a la Comissió de Peticions del Parlament, l’òrgan competent per tramitar-la.

Un any de la proclamació d’independència

El pròxim 27 d’octubre farà un any de la proclamació d’independència. En aquest sentit, animem la ciutadania a presentar, dissabte, una petició presencial, seguint la iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana.

Animem la ciutadania a acostar-se al registre per presentar aquesta petició, el pròxim dissabte, 27 d’octubre, de 9 a 14 h, als següents llocs:

– Barcelona: Rambla de Catalunya, 19-21.
– Girona: Plaça de Pompeu Fabra, 1.
– Lleida: Carrer Lluís Companys, 1.
– Tarragona: Carrer Sant Francesc, 3.
– Tortosa: Carrer Montcada, 23.

A més a més, en cadascun d’aquests municipis, a les 11 hores, organitzarem un acte per explicar les peticions i reivindicar el mandat del primer d’octubre, quan farà un any de la celebració del Referèndum i davant l’absència de voluntat de portar a terme l’aplicació del seu mandat. L’acte central serà el de Barcelona.