La 1a fira de consum republicà de Manresa ha tingut cues de gent durant tot el dia per canviar a companyies catalanes
La 1a fira de consum republicà de Manresa ha tingut cues de gent durant tot el dia per canviar a companyies catalanes
image_pdfimage_print

Aquest dissabte ha tingut lloc a Manresa la 1a Fira de consum republicà en la qual hi participaven diverses empreses d’energia i de comunicacions que tenen com a tret comú el fet d’apostar pel país i en alguns casos el fet de ser cooperatives. Després del referèndum del primer d’octubre i de la declaració d’independència del 27 d’octubre, l’Estat espanyol va maldar perquè el màxim d’empreses canviessin la seu social fora de Catalunya. La capacitat d’influència de l’Estat espanyol és gran, sobretot en aquelles empreses que reben una part important dels ingressos via concessions a través del Boletín Oficial del Estado. Les més grans cotitzen a l’IBEX-35 i aquest és el nom que les vincula per referir-se a les empreses que deuen lleialtat a Espanya i no als clients.

En aquest context, des de l’independentisme fa temps que es treballa en campanyes que recomanen a la gent canviar-se a companyies que mantinguin la fidelitat al país. A la capital de la Catalunya Central, l’ANC i el CDR de la ciutat s’han coordinat per organitzar aquesta fira de consum republicà enfocada, en aquesta primera edició, a empreses d’energia i de comunicacions. En el futur tenen previst repetir el format, que ha estat tot un èxit, portant empreses catalanes d’altres sectors com el financer o l’alimentari. Durant tot el dia i a les diferents parades hi ha hagut cues de gent que tenien l’objectiu de canviar la companyia que li proporcionava algun dels serveis d’empreses de l’IBEX-35 a les alternatives catalanes. L’organització ha compatibilitzat gairebé 600 canvis de companyia.

Persones d’altres municipis de Catalunya s’han acostat a la fira per veure el resultat de l’experiència i han mostrat interès per organitzar esdeveniments semblants als seus municipis.

Publicitat
Publicitat