El President Quim Torra a Ginebra
El President Quim Torra a Ginebra
image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest matí a Ginebra amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, exiliada a Suïssa, i ha assegurat que els dos han coincidit en la necessitat que l’independentisme es mantingui unit. “Només ens en sortirem si des de l’exili, les presons, les institucions i les organitzacions cíviques i socials som capaços d’avançar junts i recuperar l’esperit del primer d’octubre i la força del 3 d’octubre”, ha explicat Quim Torra en declaracions als mitjans després de la reunió.

En la trobada també han abordat l’inici del judici contra els polítics i líders independentistes i els dos han expressat amb rotunditat que “no n’hi hauria d’haver cap”. Torra ha afegit que “la lliure absolució dels acusats i empresonats és l’única sentència acceptable i possible”.

El cap de l’executiu ha assegurat que han tingut amb Rovira una “reunió llarga” en la qual han parlat “de tot i del futur polític del país”, respecte del qual han constatat un “altíssim grau de coincidència”. Torra ha dit que ha vist la secretària general d’ERC “molt bé, tranquil·la, contenta i forta”, i que els ha encoratjat a tirar endavant.

Publicitat
Publicitat

La trobada amb Marta Rovira s’emmarca en la visita que el president està fent a Suïssa avui i demà. Aquesta tarda pronunciarà una conferència a la Universitat de Ginebra, organitzada pel Global Studies Institute, amb el títol “An International Mediation for Catalonia?” i, posteriorment, es reunirà amb la comunitat catalana a Suïssa.