Jordi Cuixart a la sortida de l'Audiència Nacional | Òmnium Cultural
Jordi Cuixart a la sortida de l'Audiència Nacional | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

La defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demana al Tribunal Suprem suspendre el tràmit d’instrucció fins que no se’ls faci arribar la causa íntegra i degudament foliada. Els advocats al·leguen vulneració del dret de defensa i a un procediment just, ja que encara no han pogut accedir a la causa completa tal com marca la llei. Els lletrats asseguren que han tingut molts entrebancs per accedir virtualment al procediment: problemes d’accés al núvol virtual creat pels lletrats, carpetes buides de contingut, falta de documentació, diferències entre el material pujat al núvol del tribunal i el dels lletrats, o haver de baixar un per un arxius molt pesats (140.000 arxius que equivalen a 280 GB d’informació), entre d’altres. Quan es va tancar la instrucció el passat mes de juliol la defensa de Cuixart ja va al·legar que no se li havia donat còpia de bona part de la causa i els problemes s’han tornat a repetir en aquest tràmit. Segons el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, “som davant d’una instrucció esbiaixada, clarament incriminatòria, i on es vulneren els drets de defensa i a un procediment just”.

També demanen la revocació de la interlocutòria de conclusió del sumari del 9 de juliol del 2018 per les següents raons:

a) La interlocutòria de processament del 21 de març del 2018 no és ferma. S’ha de resoldre el recurs de reforma presentat per Antoni Comín i Meritxell Serret. La defensa de Cuixart s’hi va adherir. Fins que no es resolgui el recurs de reforma i posterior apel·lació no és ferm i, per tant, no es por dictar la interlocutòria de conclusió del sumari.

Publicitat
Publicitat

b) Nul·litat de la interlocutòria de conclusió del sumari perquè s’hi deneguen diligències d’investigació sol·licitades per la defensa de Cuixart i d’altres defenses. S’ha privat les defenses del dret al recurs contra la denegació de les diligències, fet que genera una greu indefensió.

c) Nul·litat de la interlocutòria atès que el jutge instructor no ha contestat algunes de les peticions de les defenses. Per exemple, la petició de diligències d’investigació.

d) Revocació de la interlocutòria de conclusió del sumari perquè la defensa considera necessari practicar més diligències d’investigació que ja s’han sol·licitat. Entre d’altres coses, la defensa de Cuixart demana completar la causa amb documentació provinent del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, testimoni de resolucions del Jutjat número 7 sobre els fets de l’1-O; o també incloure com a proves del presumpte delicte les urnes, paperetes i documentació electoral que es van intervenir.