Moment de la plantada d'urnes a la Ciutadella
Moment de la plantada d'urnes a la Ciutadella
image_pdfimage_print

La concentració d’ahir 1r. d’octubre, en commemoració del Referèndum d’autodeterminació dut a terme ara fa un any, organitzada per les entitats que conformen la Plataforma 1-O, va aplegar més de 180.000 persones a Barcelona.

La marxa va acabar al parc de la Ciutadella amb els parlaments de representants de les diferents entitats que conformen la plataforma. El president de la Generalitat Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent, foren presents a l’acte i xiulats per una part dels assistents degut a les contradiccions entre els discursos de resistència —pacífica— que es llancen des de govern i partits polítics com PDeCAT i ERC; i les fortes càrregues policials de dissabte passat contra els independentistes que rebutjaven la presència de cossos policials espanyols a plaça Sant Jaume.

Els crits de ‘Buch dimissió’ i ‘on està la República’ van ser presents especialment en acabar l’acte.

Publicitat
Publicitat

Malgrat que l’Assemblea Nacional Catalana va donar per finalitzat l’acte, centenars de persones es van mantenir davant les portes del Parlament amb la pretensió d’entrar-hi. Davant hi tenien un cordó policial de la Brimo, que es va retirar per anar a dissoldre la concentració de rebuig que hi havia davant la comissaria de la Policia Nacional espanyola a Via Laietana. Un cop van dissoldre la concentració a Via Laietana amb fortes càrregues, van tornar a la Ciutadella. Allà, els concentrats van ser dispersats amb bales d’escuma i de nou, fortes càrregues.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha qualificat els incidents d’ahir durant la jornada de commemoració del primer aniversari del primer d’octubre d’“accions puntuals” provocades per “una minoria” però ha admès que “desvirtuen el discurs del moviment independentista i no ajuden en absolut”.
En una entrevista a Els Matins de TV3, Artadi ha recordat que la commemoració del primer d’octubre es va allargar durant tot el cap de setmana  i que “la major part de les accions van tenir caràcter reivindicatiu, pacífic i familiar”.

1 COMENTARI

  1. Hem arribat on som gràcies a la unilateralitat, i cal implementar el mandat, però no a la babalà, cal esperar el moment adient, p.e. després d’acumular força democràtica (a les municipals), o quan la fallida institucional espanyola sigui irreversible.

    Accelerar el procés sense perspectiva, sense seny, ens pot fer sortir del camí a la primera corva. Imagineu una nova aplicació del 155 que inclogui l’escola i TV3, en mans del trio PSC-PP-C’s. Pot ser devastador, àdhuc el principi de la fi de la llengua catalana dins el procés d’irlandització accelerada que patim.

    Els CDR fan bé de collar, però no fan bé si donen l’excusa que busca l’estat espanyol. Cal una mica de paciència. El 2019 arribarà el moment.

Comments are closed.