image_pdfimage_print

Ja està operatiu el lloc web 1octubre2018.cat, que recollirà tots els actes reivindicatius que es duran a terme durant el cap de setmana previ i també durant tota la jornada del primer d’octubre. L’objectiu del nou web és reunir i llistar tots els actes que s’organitzin per reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre, una de les expressions d’apoderament ciutadà, de resistència civil no-violenta i d’exercici de la democràcia més importants de la història recent. Les accions tindran lloc de manera descentralitzada tant la mateixa jornada com el cap de setmana previ a la majoria de poblacions del país per tal que cada municipi pugui recordar i reivindicar la fortalesa d’aquella jornada.

En el manifest publicat al mateix web es recorda que fa un any vam votar en referèndum la independència de Catalunya i que aquesta és la millor manera que té qualsevol poble sobirà per decidir com vol que sigui el seu futur polític. També s’hi afirma que fou un referèndum que ho va canviar tot. Recorda que tot el poble es va unir per fer-ho possible i va demostrar que la sobirania del poble sempre podrà fer front a qualsevol intent de reprimir-la. També fa un reconeixement a tothom qui va organitzar-lo, constata la gran victòria de la democràcia i de la llibertat que significaren els més de dos milions de vots i recorda com, dies després, es va proclamar la república Catalana.

Aquest web l’impulsa la Plataforma 1 d’octubre, constituïda per diversos  col·lectius i organitzacions ciutadanes amb l’objectiu d’aglutinar i coordinar els actes unitaris del primer aniversari de l’1 d’octubre arreu del país. La plataforma fa una crida a la societat a reclamar-ho tot, exigir-ho tot i conjurar-se per recuperar tot el que va fer possible l’1 d’octubre, i atorgar tota la legitimitat al seu resultat. És d’aquesta manera com consideren que podrem trobar una solució democràtica al conflicte polític i, si la majoria del poble de Catalunya ho desitja, fer efectiva la República catalana.

Publicitat
Publicitat

Per això, a banda dels actes que tindran lloc arreu del territori, hi ha dues crides a la mobilització a escala de país. En primer lloc, la plataforma proposa concentracions davant els centres de treball a les 12 h i, a les 18.30 h, i també conviden a la ciutadania a participar d’una marxa a Barcelona per tal de demanar que es faci efectiu el desig de la majoria del poble de Catalunya.