image_pdfimage_print

Una coordinada operació policial (i militar) per part de l’Estat espanyol va suposar un greu trasbals, entre altres, a la seu del Departament d’Economia de la Generalitat, ara fa un any. Durant aquesta operació es van practicar detencions, a més d’un registre minuciós de les dependències oficials. L’objectiu era neutralitzar una suposada coordinació tècnica del referèndum d’autodeterminació de Catalunya previst pel primer d’octubre de l’any passat.

Ara, un any després, els empleats públics que van viure directament els fets, i també tots els altres companys, han mostrat la seva disconformitat i malestar amb la situació que van generar els cossos i forces de seguretat de l’Estat, per mitjà d’una concentració davant de la seu del departament esmentat. Se senten solidaris amb els afectats, principalment en Jordi Cuixart i en Jordi Sánchez, pel seu paper mediador a fi que la jornada conclogués sense cap incident destacable. Els detinguts aquella jornada tenen un procés judicial en curs però no són a la presó.

En paraules d’un empleat públic del Departament d’Economia “la Guàrdia Civil i la comitiva judicial no sabien què buscaven”, diuen que van “regirar sense cap sentit, tot desorientant i atemorint el personal”. La gent va viure amb molta inquietud l’actuació, quasi agressiva, dels agents de seguretat espanyols. També recorden que “el dia es va fer llarg” ja que no sabien què podia passar.

Publicitat
Publicitat

Tot i que el temps ho acaba esborrant tot, el record d’aquell dia roman molt viu, ja que avui un important grup d’empleats públics, de molt diverses ocupacions, han expressat la seva perplexitat, tot escrivint en uns paperets que s’enganxen en uns plafons existents a les persianes del departament totes les seves ànsies personals i col·lectives, del tipus “no caminareu mai sols”, “per la democràcia i la llibertat”, “no ens cansarem mai”, “ni ens rendirem ni defallirem”, …

La concentració ha estat acompanyada per una única estelada, en senyal d’unitat i de fer pinya, com a missatge frontal i clar cap al col·lectiu de caps polítics que dirigeixen en aquests moments la principal institució catalana: la Generalitat.

La concentració ha tingut una durada aproximada de trenta minuts, atès que s’ha fet en horari laboral, i aquests empleats, tots ells, tenien ocupacions pendents associades a les seves funcions en la prestació dels serveis públics. Austeritat i fermesa de conviccions és el que han traslladat aquests funcionaris a la ciutadania de Catalunya, els quals s’organitzen per mitjà de les ADIC (Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes).