image_pdfimage_print

En una reunió a Waterloo (Bèlgica) que ha durat dues hores i mitja, l’impulsor de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, ha expressat al president Carles Puigdemont la seva voluntat d’unir esforços en la celebració d’unes Primàries obertes a la ciutadania de Barcelona de les quals en surti una llista unitària independentista per a les municipals.

Jordi Graupera ha proposat al president Puigdemont que consulti els 50.000 adherits a La Crida la decisió sobre la participació de la nova organització a les primàries. “Si estem dient que les Primàries són un moviment transversal, obert i ciutadà en el qual hi pot participar tothom, és coherent que la decisió de sumar-se a les Primàries també la pugui prendre la gent”, ha expressat Graupera a la sortida de la reunió.

Durant la trobada, que ha estat “molt productiva,”  a part de les Primàries, han parlat dels reptes de Barcelona i la necessitat de bastir un programa i candidatura guanyadores, de la situació de la política catalana i del paper que hi juga La Crida.

Publicitat
Publicitat

Tots dos s’han emplaçat a una propera reunió que tindrà lloc en un termini de temps curt per seguir tractant la proposta i els tempos.

Primàries.Barcelona

El 20 de març de 2018 al Teatre Victòria de Barcelona Jordi Graupera va presentar la conferència “Una proposta per Barcelona”. Des d’aleshores, s’han organitzat diversos actes per impulsar aquesta proposta i s’ha aprovat el reglament de Primàries amb un 96% dels vots.

L’ANC ha donat suport explícit a la iniciativa arran de la consulta a les seves bases, de la qual n’ha sorgit un aval massiu a les Primàries. Des de finals d’agost està obert el registre al cens de votants i també el registre de candidats.