image_pdfimage_print

Aquest dimarts a la manifestació de la Diada a l’avinguda Diagonal ha tingut lloc la primera acció de La Remor. Just quan la gigaonada ha arribat a la plaça Jacint Verdaguer, a l’encreuament entre l’avinguda Diagonal i passeig de Sant Joan, un grup de persones han llençat des de diferents balcons 100.000 paperetes sobre la manifestació.

En les desenes de milers dulls de mà, de la mateixa mida que les paperetes del primer d’octubre, hi havia dos missatges diferents. En una cara es podia trobar els objectius i l’ideari de La Remor, i a l’altra, la convocatòria pel primer d’octubre davant la Delegació del Govern espanyol del carrer Mallorca. La Remor pretén concentrar el màxim nombre de gent en aquell punt, per dur a terme la següent acció de resistència no-violenta que ha organitzat.

Aquesta setmana La Remor ja ha iniciat una primera ronda de contacte amb diverses entitats independentistes per coordinar-se de cara la mobilització del primer d’octubre davant de la Delegació.

Publicitat
Publicitat

La Remor és una nova organització que parteix del ple del 6 i el 7 de setembre, quan el Parlament de Catalunya va exercir la seva sobirania per convocar el referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre, i considera que les lleis aprovades aquells dies no van ser aplicades pel govern de la Generalitat que en tenia el deute atès el resultat del referèndum.

Volen sumar esforços per organitzar una nova estratègia de resistència no-violenta, que mitjançant accions directes, serveixi per protegir la sobirania de les institucions catalanes i per erosionar els espais de poder de l’Estat espanyol a Catalunya.