image_pdfimage_print

Aquest Onze de Setembre, la Diada per la República Catalana omplirà la Diagonal de Barcelona des de la plaça de les Glòries fins al Palau de Pedralbes amb la força de la gent. És aquesta força, determinada i perseverant, la que vol fer servir l’ANC per superar qualsevol obstacle que es posi al davant fins a assolir l’objectiu irrenunciable: la independència i la construcció de la República catalana.

Malgrat que a finals d’agost el ritme d’inscripcions preocupava l’entitat, el dia d’avui es disposa d’un total de 390.000 inscrits, 30.000 inscrits més que el mateix dia de l’any passat. Cal tenir present que molta gent no s’apunta a la manifestació, per motius diversos, però finalment hi acaba anant. El ritme d’inscripcions de la darrera setmana ha estat trepidant i molta gent està decidint a darrera hora apuntar-s’hi. També ha crescut ràpidament el nombre d’autobusos, que ja supera els 1.300.

La mobilització de la Diada per la República Catalana s’organitzarà per trams. El tram zero, que inclou la zona de l’escenari, on acaba l’acció i on hi haurà els Parlaments, se situa a l’altura del Palau de Pedralbes (Palau Reial) i els trams següents s’estenen en ordre ascendent fins a arribar al tram 37, que acaba al carrer Castillejos; per tant, hi haurà un total de 38 trams. Cada comarca, així com la resta de territoris dels Països Catalans i les Assemblees exteriors, tenen un o diversos trams assignats.

Publicitat
Publicitat

Hi ha diversos trams on sectorials i col·lectius fan convocatòries concretes. Alguns d’aquests col·lectius són Motards per la independència, catalans d’origen migrant, Foreign Friends of Catalonia, sectorial de dones, ANJI (Assemblea Nacional de Joves Independentistes), sectorial LGTBI, entitats per als drets socials i laborals, Bombers per la República, sectorial de pagesos…