image_pdfimage_print

L’associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED) ha fet públic el seu suport als advocats dels exiliats catalans, en resposta a la carta inquisidora del degà del col·legi d’advocats de Madrid i de les demandes preparades per diversos juristes espanyols.

En el comunicat que ha fet AED, es defensa explícitament els advocats Paul Bekaert, Michèle Hirsch, Christophe Marchand i Gonzalo Boye contra les acusacions i “declaracions difamatòries que ataquen llur reputació i la independència amb què han d’exercir llur professió”. Segons AED, són un atac intolerable contra l’exercici als drets de la defensa i contra els drets reconeguts a la Declaració Universal de Drets Humans i també contra el Conveni Europeu per a la protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals.

A aquesta denúncia de vulneració dels drets dels exiliats s’hi ha sumat també la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, mentre que per la banda espanyola ja s’ha confirmat la presentació d’una querella contra Gonzalo Boye per part del Movimiento24Dos i VOX.

Publicitat
Publicitat

Per altra banda, destacar el silenci de la degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, també vicepresidenta del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), que no ha considerat oportú fer cap comentari públic davant aquesta situació. L’única reacció de l’ICAB a tot l’assumpte ha estat un solitari tuit de la Comissió de Defensa del Col·legi dient que “Advocats europeus (sic) indignats pel tracte que reben els nostres companys. Per ells (sic) és incomprensible un comunicat servil com el del degà de l’@icam_es” i amb la imatge del text d’AED en francès.