image_pdfimage_print

El president Puigdemont acaba d’aterrar a Brussel·les procedent d’Hamburg. Després de quatre mesos a Alemanya des que fou detingut per la policia alemanya poc després de creuar la frontera danesa, avui torna a Brussel·les lliure de tot càrrec.

Aquests darrers dies hem rebut les notícies de la inexistència de delicte de rebel·lió segons el Tribunal de Schleswig-Holstein i la retirada per part del jutge Llarena, per segona vegada, de les euroordres a totes les exiliades i exiliats polítics. En la interlocutòria, el mateix jutge aprofita per criticar la justícia alemanya, crítiques que encara ajuden a enfonsar més el malmès sistema judicial espanyol en el rànquing internacional.

Avui li espera al president Puigdemont un dia intens i ple de trobades: amb el president Torra, amb delegacions dels principals partits catalans i amb la resta del govern a l’exili, incloent-hi la consellera Ponsatí que viatjarà, també lliure de tot càrrec, des d’Escòcia.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Un dels moments culminants serà l’acte de benvinguda al president Puigdemont que es farà a Waterloo, al davant de la casa de la República. En aquest acte, programat per avui a les 16 h, hi participaran també familiars dels presos polítics i s’hi exigirà el seu alliberament així com el retorn de tots els exiliats.

El president Puigdemont ha declarat que torna a Waterloo a engegar el Consell de la República amb l’objectiu de complir el mandat de l’1 d’octubre.