Acte de Primàries Barcelona a les Cotxeres de Sants | Primàries Barcelona
Acte de Primàries Barcelona a les Cotxeres de Sants | Primàries Barcelona
image_pdfimage_print

Aquest dimecres s’ha fet pública la proposta de reglament de Primàries Barcelona de cara a les eleccions municipals del 2019. El reglament se sotmetrà a votació durant 48 hores el proper cap de setmana, de manera que els prop de 35.000 signants de la proposta i tothom que es registri en les properes hores hi podrà participar i ratificar-lo, o rebutjar-lo si no hi està d’acord.

El reglament s’inspira en els principis de brevetat i claredat, defugint l’estil burocràtic i especialitzat de la majoria de textos jurídics espanyols. En només dues pàgines, respon a les cinc preguntes essencials d’unes primàries: qui es pot presentar, qui pot votar, com, quan i on es vota, qui organitza les primàries i com s’interpreten els resultats.

El reglament estableix una elecció a dues voltes per triar el cap de llista, i rebaixa el llindar per entrar a la llista electoral fins al 3% —en lloc del 15% proposat per Jordi Graupera originalment—. Tota la llista sortirà de les primàries, a diferència de la proposta inicial, on només els que superaven el 15% hi entraven.

Publicitat
Publicitat

El reglament determina que la primera volta tindrà lloc del 23 al 25 de novembre, i la segona del 15 al 16 de desembre.

Una comissió plural formada per totes les candidatures organitzarà les primàries

El reglament especifica que serà una comissió plural formada per les candidatures que s’hi presentin l’encarregada de l’organització de les primàries i de vetllar per garantir la igualtat d’oportunitats de totes les candidatures. I reserva un lloc destacat tant en l’organització com en la supervisió de les garanties per part de l’ANC, en cas que decideixi sumar-s’hi.

Si guanya el per més d’un 60%, el reglament quedarà aprovat. Aleshores s’enviarà immediatament als partits i organitzacions per començar a treballar en l’organització de les primàries. Si el NO obté més d’un 40% del vot, s’obrirà un període d’esmenes.

“Hem elaborat una proposta de reglament que respon a un seguit de valors, com ara la brevetat, la claredat i l’accessibilitat per a tothom, i que segueix el model anglosaxó de mínima norma”, ha afirmat Jordi Graupera.

Aquí podeu consultar la proposta Reglament de les Primàries que sotmetem a votació i aprovació si s’escau:

reglament-primaries-barcelona