image_pdfimage_print

Després de conèixer la decisió de L’Audiència territorial de Schleswig-Holstein que ha decidit extradir el president Carles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no per un delicte de rebel·lió ni de sedició, la consellera Elsa Artadi ha considerat que és “un nou revés a la justícia espanyola” i una “nova victòria internacional” per a l’independentisme.

Artadi ha reiterat que, en la causa que instrueix el jutge Pablo Llarena, un cop més s’ha demostrat que “no hi ha causa contra la rebel·lió”, per això la portaveu del Govern ha instat novament a les instàncies judicials “que reflexionin” sobre la “persecució política” al govern i als líders de les entitats civils. “Aquestes presons preventives, aquesta persecució, aquest delicte de rebel·lió no existeix, ho sap tothom però segueixen intentant perseguir-lo”, ha denunciat.

En relació a la situació del president Puigdemont, Artadi ha dit que “s’ha guanyat la primera batalla, la del presumpte delicte de rebel·lió”, ha subratllat que el president Puigdemont “segueix en llibertat” i ha avançat que “hi haurà un recurs i seguirem batallant per la malversació, ja que està clarament fonamentat que no n’hi ha hagut”, i, en aquest sentit, ha recordat les declaracions de l’anterior govern espanyol on es feia evident que no hi havia hagut malversació. Per això, “seguirem batallant en aquest camí i confiem que tindrà la mateixa resolució”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat