Marta Pascal i el president de Reagrupament, Josep Sort en la signatura de l'acord de col·laboració entre les dues organitzacions | PDeCAT
Marta Pascal i el president de Reagrupament, Josep Sort en la signatura de l'acord de col·laboració entre les dues organitzacions | PDeCAT
image_pdfimage_print

Davant la celebració de la Primera Assemblea Nacional del Partit Demòcrata Europeu Català, Reagrupament Independentista (RCAT) entitat que hi està associada, ha fet públic el seu posicionament al respecte. Consideren clau que “el PDECAT s’arrengleri sense separar-se ni un mil·límetre amb el posicionament polític que el president legítim de Catalunya, el Molt Honorable President Carles Puigdemont, manté des de l’exili, des d’on creuen que està desenvolupant una estratègia d’internacionalització com mai Catalunya havia portat a terme”. Aquest arrenglerament, per Reagrupament, cal que sigui “no només real, sinó també percebut per la immensa majoria del moviment republicà català, perquè no hi hagi dubtes al respecte”. Segons el comunicat del partit independentista “a ningú no se li escapa que si no hi ha cap dubte que el PDeCAT ocupa un paper preeminent en aquest moviment, la figura del president Puigdemont aporta un plus que arriba a sectors socials i polítics als quals el PDeCAT té dificultats per fer-ho, per raons diverses”. A més, avisen de l’estratègia de l’espanyolisme, el qual, pensen que està intentant obrir una escletxa de desconfiança en el bloc republicà i que aquesta consisteix a enfrontar els diversos sectors i, particularment, en deslegitimar el mateix president Puigdemont.

Un segon objectiu que es marca la formació independentista és que la nova direcció del PDECAT estigui formada per persones que la ciutadania republicana vegin totalment arrenglerats amb el president Puigdemont i amb el president Torra i que estiguin decidides a arribar fins a la victòria definitiva. Això, segons Reagrupament, implica eliminar qualsevol ombra de dubte i qualsevol vel·leïtat neo-autonomista o possibilista, en cap de les instàncies del partit, tant pel que fa a direcció com en l’actuació en instàncies polítiques com, per exemple, el Congrés de Diputats. En aquest sentit, consideren bàsic que es produeixi una clara renovació en la presidència, vicepresidència i en la coordinació general del partit, perquè únicament d’aquesta manera es donarà un senyal inequívoc que s’està profundament compromès amb el nou escenari polític derivat de l’1 d’octubre, del 27 d’octubre i del 21 de desembre.

Eleccions municipals 2019

Aquesta renovació pensen que també és necessària de cara a les pròximes eleccions locals, en què creuen que els votants demòcrates i republicans passaran factura a aquells que caiguin en els paranys espanyolistes que tenen per objectiu acabar amb les victòries republicanes esmentades. Els governs locals han d’estar en mans de la majoria republicana, perquè està claríssim que, els que no hi estiguin, els espanyols els convertiran en trinxeres contra la República i els faran servir en la seva estratègia de divisió territorial, d’enfrontament civil i violent.

Publicitat
Publicitat

És per això que Reagrupament Independentista fa una crida al PDeCAT a no tenir cap mena de rebuig a participar en les primàries republicanes que des de l’ANC i altres instàncies s’han proposat per escollir els caps de llista. La unitat republicana opinen que serà indestructible i que amb aquesta fórmula es derrotaran les opcions espanyolistes o les falses terceres vies, particularment a les grans ciutats, i de forma destacada, a la nostra Capital Nacional, Barcelona. Recorden que el PDeCAT és el gran partit del món municipal de Catalunya, i no tenen cap dubte que, si sap mantenir-se lleial als principis republicans, tornarà a encapçalar molts governs locals. Però a més, creuen que a les grans ciutats, cal un plantejament molt més obert i ambiciós i per això proposen sumar tots els esforços en una mateixa direcció.