Fotografia de la Festa d'Estiu del Cinema Català amb Isona Passola | academiadelcinema.cat
Fotografia de la Festa d'Estiu del Cinema Català amb Isona Passola | academiadelcinema.cat
image_pdfimage_print

La passada nit, l’Acadèmia del Cinema Català, arribava a la quarta edició de la Festa d’Estiu.

Enguany, el context és preocupant, referent a la lectura de les xifres que la mateixa presidenta, Isona Passola, presentava, amb relació al nombre de produccions i la recaptació del cinema produït al país.

Si el 2016 es van estrenar 65 produccions, i 49 el 2017, en el primer semestre del 2018 només hi ha hagut 19 estrenes.

Publicitat

Passola comentava ahir al matí en una roda de premsa: “La caiguda de la producció de TV3 ha estat letal per al cinema català. Els últims anys ha fet de motor de la indústria audiovisual i, quan no ha tingut recursos per produir, ha caigut el nombre de pel·lícules i les que s’han fet han estat més petites.”

Afegia quelcom fonamental: cal ser competitius; mantenir la competitivitat, que s’havia assolit, i que la presa de llibertats i el saqueig de recursos econòmics per part de l’Estat espanyol ha malmès la columna vertebral de la indústria audiovisual catalana.

Se’n destaca el 5% de recaptació del cinema rodat en català el 2017 (el 2016 només va ser un 1%), gràcies als èxits d’Incerta glòria i Estiu 1993. També cal apreciar que el Cicle Gaudí 2018 ha portat 10 títols premiats a 33 municipis i l’han pogut veure 16.471 espectadors.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes publicava des del seu compte de Twitter, en el transcurs del dia d’ahir 04 de juliol, una piulada annexa a un comunicat. Aquest comunicat manifestava que: 16.226 catalans s’haurien traslladat de Catalunya cap a algun país estranger i haurien fet l’alta consular al llarg de l’any 2017.

COMPARTIR
Article anteriorEls Mossos d’Esquadra detenen l’autor de l’agressió a un independentista a la presó dels Lledoners
Article següentJa són aquí. Honor i glòria!
*** CAP DE CULTURA I SOCIETAT @ L'Unilateral *** Cristina Font Butxaca, nascuda a Puigcerdà (Girona) el 21 de Gener de 1988, coneguda també pel seu nom de ploma; Tina Font, es declara Poeta i Comunicadora. Resideix a Barcelona. [e] cultura@unilateral.cat | TF.cultura@columnist.com S'inicià en l’Escriptura des de ben petita, manifestant la seva passió, principalment per al vessant literari de la Poesia guanyant en reiterades ocasions els 'Jocs Florals' de l'Escola Alfred Mata (Puig-reig). L'any 2005, concursà en el 'XXVII Premi Literari Goleta i Bergantí' del Masnou, en el qual li fou atorgat el 1r. Premi en la modalitat de Poesia amb el Recull Poètic: “El Capvespre dels Camaleons”, precedint altres guardons, com foren el 1r. Premi en la modalitat de Poesia en el XIX Concurs Literari de les Borges del Camp de l'any 2008 amb el Recull Poètic: “En Passat Continu”. S'hi han sumat, entretant, altres guardons de treball únic. A banda dels Concursos Literaris que han esdevingut una font de motivació durant el primers anys de trajectòria inicial, ha esdevingut, també Narradora i Rapsode de Recitals Poètics a les Comarques Catalanes del Berguedà, l'Anoia i el Barcelonès. Ha col·laborat exercint de Membre del Jurat dels Jocs Florals del C.E.I.P Alfred Mata de Puig-reig i dels Jocs Florals de Calella. També com a Creadora dels Poemes que acompanyaren el díptic del Nadal de 2008 i de l'11 de Setembre de 2009, respectivament, del Consell Comarcal del Berguedà. A l'actualitat, manté el seu compromís des de fa nou anys com a Secretaria de Comunicació amb l'Associació Literària “Pensaments i Paraules", i fundadora del Projecte @descregud_a, que a l'actualitat està compost per quatre dones. Ha col·laborat fent Ràdio des de l'edat de 12 anys. Ha participat com a dona - independent en les 'Primàries de Barcelona', havent assolit de les primeres posicions, en la primera i segona volta. En concret, de la darrera, aglutinà fins a 1.250 vots. Gestiona #CulturaFaCultura, missatge que prengué una identitat molt forta durant la Campanya, i està ajudant a impulsar un 'Comissionat per la Llengua' a Les Corts. Ha assessorat durant l'any 2018 a líders territorials en Oratòria i Comunicació Pública. Criminòloga de formació, i premiada com a 'Digital Strategist' el passat 2016, ha adherit a la investigació pinzellades creatives provinents del vessant més vocacional (@CFontCOMCRIM — Consultoria). Ha escrit: "Retrat d'una Revisió Teòrica - La Criminologia Crítica i la Criminologia Feminista". Emprenedora, està cursant el Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura contemporànies. Gestionava des de l’any 2010: tina-font.com, que ha mudat en tina-font.cat. La seva Plataforma ambientada a cavall de la Política, la Literatura i la Investigació; i, fonamentalment, enfocada a la cultura empresarial i l'estratègia digital participant de projectes varis. S'atreví en la seva darrera obra inèdita: "inFANTÀSTIC" a escriure en castellà. També va participar en la 16a. Edició de Narrativa Curta 'Premi TINET' amb l'obra "M. Iconnu". En definitiva, una incansable lectora dels Mentors i Escriptors: Montserrat Butxaca i Daniel Salazar, així com dels Mestres de la Poesia: Octavio Paz, Mario Benedetti, Maria Mercè Marçal, Susanna Rafart i Joan Margarit; a més, d'ésser una creadora de versos en tota regla, definint-se autodidacta, disciplinada, emocional, punyent, molt camaleònica i aprenent de la Llengua Portuguesa.