image_pdfimage_print

El 20 de març de 2018 Jordi Graupera va omplir el Teatre Victòria de Barcelona per presentar la conferència “Una proposta per Barcelona”, en la que en essència proposava dur a terme unes primàries per Barcelona de la que en sorgeixi una candidatura única independentista. La cua d’assistents era tan llarga que va haver de fer-la una segona vegada. Gairebé 4 mesos després, Edicions Destino publica aquell manifest, que ha significat un abans i un després en la cultura política de la ciutat.

Una proposta per a Barcelona, que arribarà a les llibreries el 4 de juliol, reivindica una nova manera de fer política ara que, més que mai, cal que s’aguditzi la capacitat i el talent dels dirigents polítics. La seva iniciativa, que suma prop de 35.000 signatures i 800 voluntaris, esdevé una oportunitat perquè durant els pròxims mesos la ciutat es converteixi en plataforma de diàlegs i confrontació d’idees on nous actors puguin irrompre en l’escenari polític actual. Les eleccions municipals del 2019 seran un xoc sobre model de ciutat com se n’han vist pocs.

“El moment particular, tant de la política catalana com de Barcelona, fan preveure una competició d’alt voltatge. Aquest manifest busca oferir unes noves normes del joc que potenciïn les millors idees, el talent disponible, i la mobilització massiva”, assenyala Jordi Graupera.

Publicitat
Publicitat

En el pròleg Clara Ponsatí assegura que “les grans idees són les més simples. Fem unes primàries obertes a tot l’independentisme de Barcelona: una idea ben simple que pot desencadenar un gran canvi”.