El Correllengua a Barcelona el 2016
El Correllengua a Barcelona el 2016
image_pdfimage_print

La vint-i-dosena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza des del 1996 de la mà de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana —la CAL— es dedicarà a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua, la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. A més, l’entitat vol acostar el moviment a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada. Tot plegat per fer que el Correllengua 2018 posi de manifest la capacitat de resistència i la força del poble.

El dilluns 25 de juny a les 19.30 hores hi haurà la presentació oficial del Correllengua 2018, en un acte dirigit a la premsa i al públic que tindrà lloc a la Casa Golferichs.

Publicitat

Dijous 28 de juny la celebració es desplaçarà fins a la Lleialtat Santsenca, on es farà una taula rodona que comptarà amb la participació de Lluís Gendrau, Pere Camps, Àngel Casas i Núria Feliu. Presentarà i moderarà el periodista Jordi Bianciotto.

L’endemà divendres 29 de juny al vespre hi haurà un recital poètic-musical sobre la Nova Cançó a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera. El mateix dia també hi haurà parlaments institucionals i es durà a terme el lliurament de premis del Concurs de Cartells.

El plat fort tindrà lloc dissabte 30 de juny. Coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, es farà una jornada de celebració al Parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants de Barcelona que comptarà amb la participació d’entitats culturals, veïnals i altres col·lectius del barri implicats en el moviment. S’exposarà el mural gegant del Correllengua, hi haurà parades d’entitats, gegants, espectacle infantil, concurs de dibuixos i les actuacions de Pau Alabajos, Cesk Freixas i Núria Feliu, entre d’altres.

Com cada any, el Correllengua cerca el suport i la complicitat d’entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l’impacte, dotar el moviment de més transversalitat i sumar-hi nous públics. Per això, aquest any la CAL ha sumat esforços amb el Festival Barnasants, la revista Enderrock i un reguitzell de músics i artistes del panorama musical català actual i tradicional que participaran activament en el moviment. Enguany el Correllengua també compta amb la col·laboració de periodistes i altres persones enteses en el moviment de la Nova Cançó.