Roda de premsa de Jordi Graupera i Lluís Mosella al col·legi de periodistes | Llorenç Prats
Roda de premsa de Jordi Graupera i Lluís Mosella al col·legi de periodistes | Llorenç Prats
image_pdfimage_print

L’aval de més de 30.000 signatures de suport, i el compromís de prop de 700 voluntaris, permet al filòsof Jordi Graupera obrir una ronda de contactes amb les principals entitats, partits i grups independentistes, a fi de permetre obrir un procés de primàries que permeti configurar una candidatura única del sobiranisme per guanyar l’alcaldia de Barcelona, la capital de Catalunya.

Així, partint de l’adhesió inicial de Ferran Mascarell, antic conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la proposta de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, “amb tota la paciència” vol iniciar contactes per perfilar el marc d’aquesta iniciativa política, per mitjà d’un esborrany de reglament.

Entre els elements fonamentals d’aquest reglament, tal com es va enunciar en la presentació de la proposta al teatre Victòria, hi hauria: la possibilitat de presentar-s’hi tothom que vulgui, els candidats que obtinguin més del 15% de vots podrien assegurar un lloc a la llista final i l’establiment de debats oberts a la ciutadania en els 10 districtes de la ciutat de Barcelona i un de final del conjunt.

Publicitat
Publicitat

Aquests elements tenen algunes consideracions de detall que seran consultades directament amb els 30.000 signants del suport a les primàries. Per exemple, si els candidats han de passar uns mínims de selecció en forma d’avals ciutadans o similars, la forma d’accedir al mecanisme de votacions sense excessives complicacions, … Aquestes preguntes i d’altres propostes seran trameses a fi de valorar-ne el suport i idoneïtat.

Per a Jordi Graupera, la novetat de les primàries com a instrument de participació política genera preocupació, ja que existeixen diversitat de reglaments que poden condicionar-ne la celebració. Per això i entre altres coses, també per la seva part ha volgut presentar Lluís Mosella, economista, com a membre de la seva candidatura, però separat del mecanisme de primàries, el qual recauria principalment en l’advocadessa Maria vila. Les garanties i les facilitats del mecanisme de primàries, per acabar configurant una sola llista unitària del sobiranisme, de caràcter plural i representatiu, són fonamentals, a parer seu.

Per continuar en la projecció pública d’aquesta novetat de renovació política, l’equip de Primàries Barcelona endegarà diverses activitats a més d’obrir una línia de micromecenatge per import de 30.000 euros que permeti ajudar a fer activitats de difusió.

Les primàries sobiranistes, a criteri de Jordi Graupera, permetran obrir un diàleg de fons sobre els assumptes de Barcelona, i si no és així, s’arriscaran a proposar “el que l’espai sobiranista somnia” sobre la seva capital, ja que la “ciutat és un tot orgànic, on tocar una cosa implica moltes altres”.