Moment de la presentació del manifest per a la candidatura unitària a Mataró
Moment de la presentació del manifest per a la candidatura unitària a Mataró
image_pdfimage_print

Aquest dijous 17 de maig al vespre es va presentar a Mataró el manifest “A Mataró, per la República posem-nos d’acord”. La sala de la Fundació Iluro de la capital maresmenca es va emplenar per escoltar la proposta d’un grup de ciutadans de Mataró que s’han aplegat per demanar i impulsar la candidatura unitària que aplegui totes les forces sobiranistes i republicanes de la ciutat. La lectura del manifest va anar a càrrec de la Carme Rigola, que en representació de l’ANC Mataró va donar suport a la iniciativa i va enunciar l’adhesió de l’entitat a la proposta.

En Pere Artigas, en representació del Grup Promotor per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista va explicar la necessitat a Mataró d’una candidatura que aplegui totes les forces sobiranistes, per tal de fer fora de l’Ajuntament el 155 i la regressió democràtica que significa. També es va presentar la pàgina web que des del grup promotor han habilitat per tal d’iniciar la recollida de signatures. Aquesta recollida volen que sigui massiva i encoratgen a tothom a participar-hi. Els fulls de signatures es poden trobar al web: mataroperlarepublica.cat.

Posteriorment es va obrir un fructífer debat amb el públic. Al llarg d’una hora el públic assistent va donar la seva opinió i orientacions sobre el perquè i el com creien que es podria fer efectiva una candidatura unitària a Mataró, reforçant el paper que cal que tingui la democràcia participativa per tal de definir un model de ciutat consensuat.