Instantània 15 de Maig de 2018 @ L'Horiginal Poesia (BCN) | Presentació #LaTerraSagna d'Edicions Albí
Instantània 15 de Maig de 2018 @ L'Horiginal Poesia (BCN) | Presentació #LaTerraSagna d'Edicions Albí
image_pdfimage_print

Arribo a la sala de la rebotiga de l’Horiginal al barri del Raval. Ens trobem dins dels deu minuts de retard acadèmic. Em rep un somrient Jaume Huch, editor d’Edicions Albí.

La generositat traspua l’espai de la «Poesia d’emergència».

L’acte compost per un recital íntim i lleuger, traspassa vint anys, que culminen amb l’Octubre dels Poetes.

Publicitat

D’aquest, els seus autors ragen cançó que saben. Massa bé. A mode de haiku, piulada, sàtira i forma prosaica. Es produeix fins i tot un poema visual. I el més emotiu es desenvolupa en la lectura de l’obra de la reconeguda Olga Xirinacs.

Ser punyent i esventar, sense perdre qualitat literària, no està a l’abast de qualsevol ploma.

La subtilesa de dir el que tots sentim es troba en el “Poema per la Llibertat”; desfibrant-se. Com el ganivet que fileteja sucós el pit de pollastre.

Hi ha un element que em convenç: la proposta d’Enric Majó, actor català de les sèries de sobretaula i del teatre. Relata el corpus, i el què es prepara a la ciutat de Berga per a què els poetes que conformen la nostra literatura catalana s’hi succeeixin.

I encara més, els dimecres a la Plaça del Rei de Barcelona on precisament descobrí #LaTerraSagna: tenim una cita literària. De les de carrer. D’aquelles que per a desfilar-hi, s’ha de ser especial. Honestament, no sé si em declaro d’aquesta pasta però les paraules d’en Roger Español amb les que es tanca l’acte expliciten que cal donar la cara. Sempre.

…hi verdeja l’heura”. És impuls en d’en Carles M. Sanuy. I les “noves flors” de la M. Butxaca, que s’alcen d’entre les cendres.

Ben honorats tots.

Podeu llegir la crònica de l’anterior acte en aquest enllaç.

COMPARTIR
Article anteriorEls dos presidents de Catalunya i la construcció de la República Catalana
Article següentEls germans Badia eren antifeixistes
*** CAP DE CULTURA I SOCIETAT @ L'Unilateral *** Cristina Font Butxaca, nascuda a Puigcerdà (Girona) el 21 de Gener de 1988, coneguda també pel seu nom de ploma; Tina Font, es declara Poeta i Comunicadora. Resideix a Barcelona. [e] cultura@unilateral.cat | TF.cultura@columnist.com S'inicià en l’Escriptura des de ben petita, manifestant la seva passió, principalment per al vessant literari de la Poesia guanyant en reiterades ocasions els 'Jocs Florals' de l'Escola Alfred Mata (Puig-reig). L'any 2005, concursà en el 'XXVII Premi Literari Goleta i Bergantí' del Masnou, en el qual li fou atorgat el 1r. Premi en la modalitat de Poesia amb el Recull Poètic: “El Capvespre dels Camaleons”, precedint altres guardons, com foren el 1r. Premi en la modalitat de Poesia en el XIX Concurs Literari de les Borges del Camp de l'any 2008 amb el Recull Poètic: “En Passat Continu”. S'hi han sumat, entretant, altres guardons de treball únic. A banda dels Concursos Literaris que han esdevingut una font de motivació durant el primers anys de trajectòria inicial, ha esdevingut, també Narradora i Rapsode de Recitals Poètics a les Comarques Catalanes del Berguedà, l'Anoia i el Barcelonès. Ha col·laborat exercint de Membre del Jurat dels Jocs Florals del C.E.I.P Alfred Mata de Puig-reig i dels Jocs Florals de Calella. També com a Creadora dels Poemes que acompanyaren el díptic del Nadal de 2008 i de l'11 de Setembre de 2009, respectivament, del Consell Comarcal del Berguedà. A l'actualitat, manté el seu compromís des de fa nou anys com a Secretaria de Comunicació amb l'Associació Literària “Pensaments i Paraules", i fundadora del Projecte @descregud_a, que a l'actualitat està compost per quatre dones. Ha col·laborat fent Ràdio des de l'edat de 12 anys. Ha participat com a dona - independent en les 'Primàries de Barcelona', havent assolit de les primeres posicions, en la primera i segona volta. En concret, de la darrera, aglutinà fins a 1.250 vots. Gestiona #CulturaFaCultura, missatge que prengué una identitat molt forta durant la Campanya, i està ajudant a impulsar un 'Comissionat per la Llengua' a Les Corts. Ha assessorat durant l'any 2018 a líders territorials en Oratòria i Comunicació Pública. Criminòloga de formació, i premiada com a 'Digital Strategist' el passat 2016, ha adherit a la investigació pinzellades creatives provinents del vessant més vocacional (@CFontCOMCRIM — Consultoria). Ha escrit: "Retrat d'una Revisió Teòrica - La Criminologia Crítica i la Criminologia Feminista". Emprenedora, està cursant el Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura contemporànies. Gestionava des de l’any 2010: tina-font.com, que ha mudat en tina-font.cat. La seva Plataforma ambientada a cavall de la Política, la Literatura i la Investigació; i, fonamentalment, enfocada a la cultura empresarial i l'estratègia digital participant de projectes varis. S'atreví en la seva darrera obra inèdita: "inFANTÀSTIC" a escriure en castellà. També va participar en la 16a. Edició de Narrativa Curta 'Premi TINET' amb l'obra "M. Iconnu". En definitiva, una incansable lectora dels Mentors i Escriptors: Montserrat Butxaca i Daniel Salazar, així com dels Mestres de la Poesia: Octavio Paz, Mario Benedetti, Maria Mercè Marçal, Susanna Rafart i Joan Margarit; a més, d'ésser una creadora de versos en tota regla, definint-se autodidacta, disciplinada, emocional, punyent, molt camaleònica i aprenent de la Llengua Portuguesa.