El passat 20 de març a les set de la tarda, a l’Espai Òmnium de Manresa, tingué lloc l’acte de presentació del volum: “LA TERRA SAGNA: l’1 d’Octubre dels poetes”.

Edicions de l’Albí aplegà 106 poemes per la llibertat. En prengueren part: Montserrat Aloy, Montserrat Altarriba, Ton Armengol, Jaume Bonvehí, Montserrat Butxaca, Núria Busquet Molist, Gerard Cisneros, Albert Claramont, M. Dolors Coll Magrí, Quim Curbet, Hermentera Fàbrega, Mar Fontana, Guillem Gavaldà, Xavier Giol, Jaume Huch, Anna Martínez Deu, Albert Planelles, Rossend Sellarès, Cèlia Sánchez.Mústich, Lluís Urpinell, Joan Vilamala i Vicenç Zumajo.

Participants del recital de poemes
Poetes participants a l’Acte de Presentació | Imatge: Sergi Font

N’extraiem “la paraula de poeta” de l’escriptora, Montserrat Butxaca, que resa així:

SONET D’ALBADA

Venim de lluny, oreneta perduda,
com el fill que torna a casa del pare,
de la intempèrie dels mots, encara,
per habitar-te amb plenitud volguda.

Arribem a l’alba d’un temps que muda
i badem portes al doll de llum clara,
que arreu vegin el goig de ser que amara
soca i arrel, d’una pell mai vençuda.

Que no han pogut esborrar els teus camins,
ni fer que sigui hivern als teus jardins,
portem llavor de roses dins el cos.

Mireu com els ulls llauren nous celatges
i les mans fan tangibles els vells miratges.
S’alcen, d’entre les cendres, noves flors.

COMPARTIR
Article anteriorLes entitats juvenils criden a fer un front democràtic per aturar la repressió de l’Estat Espanyol
Article següentEl Parlament reclama la llibertat dels diputats i exdiputats presos i defensa el dret de Puigdemont, Sànchez i Turull de ser candidats a la investidura
Cristina Font i Butxaca
Cristina Font Butxaca, nascuda a Puigcerdà (Girona) el 21 de Gener de 1988, coneguda també pel seu nom de ploma; Tina Font, es declara Poeta i Comunicadora. Resideix a Barcelona. S'inicià en l’Escriptura des de ben petita, manifestant la seva passió, principalment per a la vessant literària de la Poesia guanyant la Flor Natural dels Premis atorgats per a la Diada de Sant Jordi de la localitat de Puig-reig (Berguedà). L'any 2005, concursà en el 'XXVII Premi Literari Goleta i Bergantí' del Masnou, en el qual li fou atorgat el 1r. Premi en la modalitat de Poesia amb el Recull Poètic: “El Capvespre dels Camaleons”, precedint altres guardons, com foren el 1r. Premi en la modalitat de Poesia en el XIX Concurs Literari de les Borges del Camp de l'any 2008 amb el Recull Poètic: “En Passat Continu”. S'hi han sumat, entretant, altres guardons de treball únic. A banda dels Concursos Literaris que han esdevingut una font de motivació durant el primers anys de trajectòria inicial, ha esdevingut, també Narradora i Rapsode de Recitals Poètics a les Comarques Catalanes del Berguedà i l'Anoia. Ha col·laborat exercint de Membre del Jurat dels Jocs Florals del C.E.I.P Alfred Mata de Puig-reig i dels Jocs Florals de Calella. També com a Creadora dels Poemes que acompanyaren el díptic del Nadal de 2008 i de l'11 de Setembre de 2009, respectivament, del Consell Comarcal del Berguedà. A l'actualitat, manté el seu compromís des de fa vuit anys com a Secretaria i Responsable de Comunicació i Màrqueting amb l'Associació Literària “Pensaments i Paraules". Ha col·laborat fent Ràdio des dels 12 anys. Criminòloga de formació, i premiada com a 'Digital Strategist' el passat 2016, ha adherit a la investigació pinzellades creatives provinents de la vessant més vocacional. Ha escrit: "Retrat d'una Revisió Teòrica - La Criminologia Crítica i la Criminologia Feminista". Treballa per a l'empresa privada com a Consultora. Gestiona des de l’any 2010 la seva pròpia Artsite (tina-font.com), que a dia d'avui, derivà en dues Plataformes: reinadebytes.com | degatinhaconamor.com. També la seva Plataforma ambientada a cavall de la Literatura i la Investigació; i, fonamentalment, enfocada a la cultura empresarial i l'estratègia digital participant de projectes varis. S'atreví en la seva darrera obra inèdita: "inFANTÀSTIC" a escriure en castellà. També va participar en la 16a. Edició de Narrativa Curta 'Premi TINET' amb l'obra "M. Iconnu". En definitiva, una incansable lectora dels Mentors i Escriptors: Montserrat Butxaca i Daniel Salazar, així com dels Mestres de la Poesia: Octavio Paz, Mario Benedetti, Maria Mercè Marçal, Susana Rafart i sJoan Margarit; a més, d'ésser una creadora de versos en tota regla, definint-se autodidacta, disciplinada, emocional, punyent, molt camaleònica i aprenent incansable de la Llengua Portuguesa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here