image_pdfimage_print

L‘editor i diputat de Junts per Catalunya, Quim Torra i Pla (Blanes, 1962), ha estat l’escollit per Carles Puigdemont, per ocupar la Presidència interior de la Generalitat de Catalunya. La notícia es va conèixer ahir al vespre i va córrer com la pólvora arreu de la xarxa, agafant fins i tot un cert impacte internacional. També es va fer públic la composició del nou executiu que es nomenarà després de la sessió d’investidura que, presumiblement, se celebrarà en dies vinents.

Seguint l’estela de Carrasco i Formiguera

Quim Torra ha ocupat al llarg dels darrers anys diversos càrrecs de responsabilitat pública, però sobretot és un home de lletres, editor, publicista, ell mateix escriptor, que el podem situar seguint l’estela del catalanisme ferm i decidit d’un dels fundadors d’Unió Democràtica de Catalunya i assassinat per Franco el 1938, Manuel Carrasco i Formiguera. És a dir un catòlic social i un patriota de pedra picada, fins a les darreres conseqüències. Una persona culta, amb una oratòria qualificada, amb coneixements profunds, un europeista convençut. En els darrers anys, com dèiem ha ocupat diversos llocs de responsabilitat pública i també en la societat civil. Va ser director del Born Centre Cultural (2012-2015), i després director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC), un dels think tanks de la Generalitat (2016-2017), fins que va ser cessat arran del 155. També havia ocupat, provisionalment, la presidència d’Òmnium Cultural, en el període entre la mort de Muriel Casals i l’elecció de Jordi Cuixart. Ha format part d’associacions com Sobirania i Justícia i Reagrupament Independentista i ha estat director de la Revista de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

En les eleccions del 21D va ser escollit diputat en la llista de Junts per Catalunya, en la qual ocupava un lloc destacat.

La seva primera reacció pública la va fer ahir a la xarxa Twitter, on va escriure: “Honorat per la confiança rebuda, accepto amb responsabilitat i voluntat de servei al país l’encàrrec del President legítim de Catalunya Carles Puigdemont i de la resta dels meus companys de Junts per Catalunya Visca Catalunya!“.