Manifestació contra la LOMCE | Som Escola
Manifestació contra la LOMCE | Som Escola
image_pdfimage_print

Somescola denuncia els atacs “infundats” contra docents per la via penal, com és el cas dels nou mestres de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca denunciats per un presumpte delicte d’odi. La plataforma, que aplega més de 50 entitats del món educatiu, social i cultural de Catalunya, considera que aquests atacs formen part d’una campanya política en contra del model d’escola catalana, democràtica i cohesionadora. Somescola recorda que tots aquests docents estan complint amb la seva funció educativa i lamenta que, aquells qui ataquen i impulsen denúncies anònimes contra els professionals de l’educació “minen irresponsablement els fonaments de la democràcia i apunten a les pràctiques de règims autoritaris que decideixen de què es pot parlar en públic i de què no”. Per tot plegat, la plataforma fa una crida al conjunt de la ciutadania a lluitar contra el relat fals que volen generar aquests atacs i denúncies infundats.

Somescola està convençuda que l’objectiu d’aquestes denúncies és anul·lar la funció de l’escola catalana de desenvolupar valors de democràcia i llibertat personal i promoure els drets humans, la igualtat de gènere, la no-violència i la resolució pacífica de conflictes. La plataforma defensa la necessitat de tractar a les aules tots aquells esdeveniments que formen part de la realitat i que provoquen un impacte a la nostra societat, com són els fets de l’1 d’octubre però també els atemptats de Barcelona i Cambrils del mes d’agost o la sentència de la Manada. Activitats com aquesta promouen el pluralisme, el pensament crític i el criteri propi dels infants i joves, sempre respectant les seves creences i valors personals i familiars.