Carles Puigdemont i Marcel Mauri reunits a Berlín | Òmnium Cultural
Carles Puigdemont i Marcel Mauri reunits a Berlín | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s’ha reunit aquest dilluns al migdia amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Berlín. Mauri ha traslladat al president la convicció que “l’Estat espanyol és el responsable que no s’hagi pogut constituir Govern a Catalunya a causa de la repressió, l’aplicació del 155 i la vulneració de drets dels electes”. En aquest sentit, el vicepresident de l’entitat ha remarcat que, per a Òmnium, és important i urgent “recuperar les institucions segrestades per un 155 antidemocràtic, una posició compartida amb el president i la resta de formacions independentistes”. “Òmnium no deixarà de denunciar aquesta obstrucció de l’Estat, que està disposat a tot per imposar allò que mai no ha guanyat a les urnes”, ha conclòs Marcel Mauri.

El vicepresident d’Òmnium ha expressat el suport de l’entitat al president legítim així com a la resta de polítics exiliats i li ha reiterat que Òmnium sempre estarà al seu costat i de tots aquells que pateixen presó, exili i repressió per defensar la democràcia i els drets fonamentals de la ciutadania. Alhora, Mauri ha agraït al president la tasca de denúncia internacional que considera “imprescindible seguir fent amb la màxima intensitat i fermesa possible com s’ha fet fins ara”.

Pel que fa al calendari per a la investidura, Òmnium ha traslladat la seva preocupació per la manca d’estratègia unitària i ha insistit que és “imprescindible un front comú de l’independentisme per actuar contra la repressió i fer la República”. L’entitat es referma i recorda que estarà al costat dels grans consensos i de l’estratègia compartida per la majoria parlamentària”.

Publicitat
Publicitat