image_pdfimage_print

Ahir, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra van detenir diversos activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR), en sengles operatius a diverses localitats catalanes. Ja feia dies que es veia venir, després d’una ofensiva mediàtica en tota regla per part dels mitjans de comunicació, els partits polítics i el mateix govern espanyol.

En total es van detenir 7 persones, 6 de les quals van quedar en llibertat poques hores més tard. Una, però, Tamara Carrasco Garcia, de Viladecans, acusada de rebel·lió i terrorisme, va ser traslladada a Madrid, per ser posada a disposició de l’Audiència Nacional. Se l’acusa  de ser una de les organitzadores dels talls de carretera i aixecament de peatges a les autopistes de les darreres vacances. No es descarten noves detencions en les properes hores.

Un altre membre del CDR, en aquest cas d’Esplugues, era l’objectiu de la Guàrdia Civil, però després de dues hores d’actuació, com que no el van trobar, es van retirar del seu domicili.

Publicitat
Publicitat

Els altres detinguts i després posats en llibertat, se’ls acusa d’haver participat en la concentració que es féu al Parc de la Ciutadella el passat 30 de gener.

Reaccions de condemna en cadena

Davant aquesta nova onada repressiva, les reaccions de condemna s’han multiplicat en cadena, tant a Catalunya com arreu. L’acusació de terrorisme per aixecar les barreres dels peatges ha escandalitzat a molta gent i fins i tot en la roda de premsa del portaveu de la Comissió Europea, a Brussel·les, els periodistes europeus han preguntat al respecte.

Per protestar es van convocar concentracions davant de molts ajuntaments i, en el cas d’Esplugues, s’hi van arribar a aplegar unes 500 persones, en protesta per l’intent de detenció abans esmentat.

També el moviment republicà en el seu conjunt, tant partits com associacions, van condemnar l’onada repressiva. Alguns d’ells van relacionar-la amb la frustració que a Espanya ha generat l’actuació de la justícia alemanya i sobretot la presa de posició d’algun membre del govern alemany, favorable a l’alliberament del president Puigdemont.